Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Per Johansson. Bild: CARL SANDIN

Per Johansson lämnar CSM Bukarest

Han erbjöds ett tvåårskontrakt – men valde att avböja. Per Johansson har bestämt sig för att lämna storklubben CSM Bukarest.
– Det funkade inte socialt, säger den tidigare Alingsås- och Kungälvstränaren till SVT Sport.

Två år i rad har Per Johansson anslutit till CSM Bukarest under slutet av säsongen. Den här gången avslutades sejouren i klubben med ett brons i Champions League när laget i söndags besegrade Rostov-Don med 31–30 i matchen om tredje pris.

Sedan tidigare har det spekulerats i att Uddevalla-sonen skulle bli kvar i den rumänska storklubben, som erbjöd Johansson ett tvåårskontrakt.

"En häftig klubb att vara i"

Men nu står det klart att den tidigare Alingsås- och Kungälvstränaren bestämt sig för att nobba anbudet.

– Det här är en häftig klubb att vara i och intresset är enormt stort kring laget. Men det funkade inte rent socialt med familjen att fortsätta som tränare i Bukarest, säger han till SVT Sport.

Avslutet i Rumänien innebär dock inte att Johansson ger sig ut på jakt efter ett nytt jobb, utan i stället säger han sig fokusera fullt ut på uppdraget som förbundskapten för Montenegro.

– Det är inte så att jag nu ska fundera på vad jag ska göra, utan jag ska jobba med Montenegro. Jag har alltid velat jobba som tränare i Östeuropa med intresset som finns.

Utöver tränaruppdrag i Kungälv, Alingsås och CSM Bukarest har Per Johansson också hunnit med att vara tränare i Boden och Kroppskultur. Som förbundskapten har 47-åringen utöver Montenegros landslag också hunnit med att basa över det svenska damlandslaget (2008-2012).