Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Röxner kan vara klar för Kropps i helgen

– Han är en rätt komplett spelare och skulle bli en av seriens bästa, säger Kroppstränaren Jonas Carlsson om laget eventuella förstärkning

Sedan den bittra och långdragna tvisten mellan IFK Skövde och mittsexan Charlie Röxner avslutats har Kroppskultur pekats ut som ny klubbadress. Så verkar det också bli.

Enligt tränaren Jonas Carlsson är det bara formalia som återstår. En överenskommelse kan till och med bli klar under torsdagskvällen vilket öppnar för att Röxner förstärker Kropps i helgens bortamatch mot Alingsås HP.

– Det kan bli så om det blir klart och alla papper hanteras snabbt, säger Jonas Carlsson.

Carlsson är entusiastisk inför det möjliga förvärvet. Redan sedan i höstas har en förstärkning på mittsex funnits på önskelistan. Charlie Röxners konflikt och farväl av IFK Skövde kan visa sig vara en tidig julklapp för Kropps. Att hitta en ung, elitmeriterad spelare som dessutom matchar klubbens önskelista är en minst sagt sällsynt möjlighet, både inför, men inte minst mitt under en säsong.

– Framförallt är han bra i försvarsspelet. En stor, stark och aggressiv spelare som läser spelet väl. Även framåt skulle han innebära en ny dimension i vårt spel med egna attacker och spärrar.

Enligt Carlsson är även spelarna positiva till förstärkningen

– Han har ju en god skolning i Kristianstad samt några år i eliten med Önnered och Skövde vilket gör att hela laget kommer att ha nytta av. Det gäller i såväl matcher som i träning mot och med honom.

Allt trassel under hösten bekymrar inte Carlsson.

– Jag har haft bra samtal med honom. Vi är intresserade av honom och han verkar intresserad av oss. Det är en bra kille med bra karaktär. Det som hänt i Skövde struntar jag i. Han trivdes uppenbarligen inte där. Vi kan erbjuda en ny miljö och en nystart. Det blir vår gemensamma uppgift att han trivs här.

Röxner har inte spelat A-lagshandboll sedan i början av oktober och spelar säkert gärna i helgen.

– Och jag använder honom gärna.

Söndagens motståndare är klar jumbo i division 1-tabellen, men Carlsson hissar en varningsflagg för farmarlaget som mycket väl kan förstärkas med spelare ur elitlaget mot ett Kropps som dessutom är drabbat av förkylning och influensa. Målvakten Christoffer Johnsson är dock tillbaka efter skada.

En värvning av Röxner kan för övrigt komma att följas av flera, det bekräftar Carlsson och klubbchefen Peter Holmén som också berättar att klubben även jagar förstärkningar till damlaget

– Herrarnas mål är att gå upp redan denna säsong så förstärkningarna är prioriterade. För damerna jobbar vi på längre sikt. Det är dock angeläget att laget klarar att hänga kvar i division 1 så vi letar bland annat bland spelare som lämnat oss för andra klubbar, men som kanske inte får så mycket speltid. Det händer kanske något under juluppehållet. Vår fokus är lika stort på damernas som herrarnas framgång, säger Peter Holmén.