Viktig i vändningen. Fredrik Cervell kom in i spel när Kropps tog en klar ledning i den första halvleken. Bild: Erik Weiefors

Rutin bakom första Kroppssegern

I tredje matchen kom första segern. Comebackande Anders Alfredsson var en trött – men glad sjumålsskytt efter 32–29 mot Di Vide.

|

Anders Alfredsson smög igång med handbollsträningen under sommaren. Han fick lite blodad tand och spelade några matcher innan han oturligt skadade knäet.

I division 1 södras tredje omgång var han tillbaka – och gjorde ett rejält avtryck i Kropps första seger för säsongen. Sju mål blev det för 22-åringen som spelade mycket under hemmamatchen mot Di Vide, utvecklingslag till Ystads IF i handbollsligan.

– Gött med seger, det var väldigt roligt att spela när det var enkronasmatch och lite folk med Kroppshjärta på läktarna, säger Alfredsson efter tremålssegern som grundlades i slutet av den första halvleken.

Fixade försvaret – stabil seger

Det var helt lika efter 18 minuter men då ryckte Kropps. Sex mål ledde de med i pausen och Di Vide kom aldrig riktigt nära efter det.

– Vi fick ordning på försvaret och gjorde sedan en stabil match. Framåt fick jag bra hjälp av de andra niometarna även om jag gjorde en del misstag, säger en trött Alfredsson.

– Konditionen är inte på topp och jag ska inte spela 60 minuter. Jag är ändå rätt nöjd efter att ha varit borta ett tag. Knäet kändes lite mot slutet men hämmade mig inte.

Laget lyfte sig

Fredrik Cervell kom in från bänken och spelade en avgörande roll när Kropps ryckte till sig ledningen. Men det var fler som gjorde starka insatser.

– Hela laget gjorde det bra. Många lyfte sig när vi lite mer rutinerade var med och det var roligt att se.

Hur mycket Anders Alfredsson kan var med under säsongen är fortfarande oklart. Han jobbar obekväma tider och får försöka pussla med jobbet och handbollen.

– Jag vill vara med så mycket som möjligt men vi får se framöver.

Storseger för damerna

Kropps damlag spelade också hemma på lördagen. Det blev en storseger med hela 39–17 mot Borås. Det innebär att de nu har tre raka segrar i division 2 västsvenska norra och toppar tabellen på maximala sex poäng.

Johanna Johansson blev matchens bästa målskytt med 8 fullträffar. Övriga mål gjordes av Lisa Olsson (6), Erica Karlsson (5), Julia Olsson (5), Sara Arvidsson (4), Ellen Wramstedt (4), Sarah Börjesson (3), Olivia Nyman (2) och Charlotte Brink (2).

Damerna spelar nästa match på lördag, borta mot Country. Herrarna åker till Göteborg för att möta Warta samma dag.

Vi direktsände herrmatchen mot Di Vide – se den i efterhand här.

Matchfakta

Division 1 södra

Kropps–Di Vide 32–29 (18–12)

Mål, Kropps: Anders Alfredsson 7, Axel Rämhed 6, Simon Tydén Busck 5, Jonatan Segle 5, Henrik Blomqvist 4, Fredrik Cervell 3, Jacob Hjortsfeldt 2