Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

STOPPADE MYCKET. Men Lukas Stomvall var själv inte särskilt nöjd med sin insats trots att han efteråt hyllades av såväl sin tränare som av läktarexpertisen Bild: Håkan Fredriksson
STOPPADE MYCKET. Men Lukas Stomvall var själv inte särskilt nöjd med sin insats trots att han efteråt hyllades av såväl sin tränare som av läktarexpertisen Bild: Håkan Fredriksson

Rutinen avgjorde för Kroppskultur

Det finns gott om ungdomlig entusiasm i det nya Kroppskultur, men när det brände till i slutet var det de rutinerade spelarnas tyngd och rutin som avgjorde mot IFK Karlskrona.

Kropps inledde starkt och tryckte efter en jämn inledning Kropps på gasen, spelade tajt i försvaret och visade dessutom en bättre effektivitet som gav åtta måls ledning i paus.

Avgjort trodde de flesta omkring 250 som befann sig i Agnebergshallen. Men handboll är handboll och med det uttrycket menas att nästan ingenting är avgjort förrän matchen är över. Det skulle också bevisas där här lördagen där pulsen till slut rusade på såväl publik som spelare och ledare.

– Jo tack, och jag är ingen vän av hur det blev så, säger Kroppstränaren Gunnar Blombäck med ett lättat leende efter matchen.

Den bekväma ledningen försvann nämligen i en jämn takt med 4–9 bara på den första kvarten – och det var inte över med det.

– Plötsligt drog vi på oss utvisningar och hade ett High Chaparall-spel, säger Blombäck och ger därmed den gamla Vilda västern-referensen nytt liv.

Förra veckan var laget i ledningen i bortamatchen mot Warta, men slarvade bort alla poängen i slutet. Troligen fanns det i tankarna, men den här gången samlade sig de spelare som fick förtroende i slutet.

"Insåg allvaret"

– Det finns en del att anmärka på, men vi orkade mer, hade en riktigt bra moral samtidigt som killarna insåg allvaret.

Det räddade en viktig seger då Karlskrona aldrig kom närmare än två mål.

Dessutom fanns det några rutinerade spelare som drog ett extra lass, som lagkaptenen Simon Tydén Busck, Pontus Lundqvist och inte minst Fredrik Cervell.

– Cervell är rutinerad, tung och spelar oavbrutet. Han är jäkligt nyttig för oss, säger Blombäck uppskattande och ger samtidigt beröm till unge Axel Rämhed som visserligen fick sätta sig på läktaren inför sista kvarten efter en tredje utvisning. Men innan dess visade han tuffhet och attityd.

Självkritisk Stomvall

Sedan var det målvakten Lukas Stomvall som stod för några riktigt viktiga räddningar under matchen. Innan matchen sa Blombäck att det är jämnt mellan målvakterna och att han önskade att någon av dem ville kliva fram och aspirera på förstaplatsen. Tränaren fick ett sådant besked på lördagen och berömde sin målvakts insats, men Stomvall var självkritisk och var inte alls så nöjd.

– Inte någon av mina bättre insatser, bortsett från starten är jag nöjd med första och inledningen av andra. Många av de skotten ska jag ta.

Trots nivån var Stomvall inte den bäste målvakten på planen den här dagen. Karlskronas Abdul Al Ayyam stod för en emellanåt rent fantastisk insats mellan stolparna och var den som faktiskt höll kvar sitt lag i matchen.

– Bäst på planen, sammanfattar Gunnar Blombäck.

Se matchen i efterhand här nedanför

Handboll, division 1 Södra

GF Kroppskultur–IFK Karlskrona 28–25 (18–10)

Målskyttar, Kropps: Pontus Lundqvist 6, Fredrik Cervell 4, Jonathan Segle 4, Henrik Blomqvist 4, Simon Tydén Busck 3, Axel Rämhed 3, Oscar Jacobsson 2, Olof de Blanche 2.

Karlskrona: Victor Grevstad 9, Viktor Fridälv 6, Filip Psajd 4, Fredrik Faxe 2, Lukas Olsson 2, Jasmin Arifagic, Daniel Tollin.

Domare: Mikael Holm och Daniel Väre

Publik: 234