Ryska attacken mot Uddevallatränaren: ”Förrädare”

Spelaren Anna Lagerquist och tränaren Per Johansson lämnade sin ryska klubb efter invasionen av Ukraina. Nu kallas de för ”förrädare” av den tidigare klubbkamraten Julia Managarova, det skriver Sportbladet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

När Ryssland inledde sitt anfallskrig mot Ukraina i slutet av februari tog det inte lång tid innan den svenska landslagsstjärnan Anna Lagerquist och tränaren Per Johansson lämnade den ryska klubben Rostov-Don.

Efter att klubben i helgen vann den ryska ligan riktar lagets ryska storstjärna Julia Managarova hård kritik mot duon.

Enligt Sportbadet kallar Managarova i ett inlägg på en sluten Instagram Lagerquist, Johansson och flera andra utländska spelare som lämnat klubben efter invasionen för ”förrädare”.

Ryskan, som så sent som 2021 vann OS-silver med Ryssland, ska senare har delat bilder på från lagkamrater och skrivit ”Tack för att du lämnade klubben, Per! Med dig skulle vi ha förlorat” och ”Tack till alla ni som lämnade klubben. Med er hade vi inte kunnat vinna” och taggat de som lämnat.

ANNONS

Lagerquist: ”Gläds med klubben”

Både Lagerquist och Johansson kommenterar inläggen för Sportbladet:

– Jag har sett det men ser ingen anledning att kommentera det. Det får stå för henne. Jag gläds med klubben att de vann, säger Lagerquist.

– Jag har inga kommentarer. Det får stå för henne. Jag är glad för att de vann guldet, säger Johansson.

Managarova är född och uppvuxen i Ukraina och spelade 46 landskamper för landet innan hon bytte till Ryssland 2014.

ANNONS