Stefan Sävland
Stefan Sävland

Sävland tar över Kropps direkt

Kroppsprofilen Stefan Barksten Sävland tar över Kropps herrar omgående efter Jonas Carlsson. Han gör sin första träning på måndag. - Det ska bli en kul utmaning, säger han själv om uppdraget.

ANNONS
|

Som Bohusläningen berättade tidigare i veckan sa dåvarande herrtränaren Jonas Carlsson upp sitt kontrakt ett år i förtid. Tanken var att han skulle fortsätta säsongen ut.

Men nu blir det inte så. Hans efterträdare tar över omgående och Carlsson jobbar säsongen ut med junior- och ungdomslagen. Nu är det klart att hans efterträdare heter Stefan Barksten Sävland och är en välkänt ansikte för många Kroppsare.

- Vi är väldigt nöjda med den här lösningen. Sävland har lång tränarerfarenhet och ett varmt kroppshjärta, säger ordföranden Mikael Höglind.

Stefan Barksten Sävland var assisterande tränare till förre kroppstränaren Magnus LIndqvist i Torslandas damer under inledningen av den här säsongen, men har nu flyttat hem till Uddevalla igen.

ANNONS

- Det blev så. Magnus ville köra själv så det var inga konstigheter, säger Barksten Sävland.

Senast han var i Kropps var som assisterande tränare i damlaget till Sanjin Bahtijarevic så sent som säsongen 2015/2016.Han har också en mångårig bakgrund som spelare i Kropps. Senast han tränade ett herrlag var Uddevalla HK 1987.

- Jag har inte varit huvudtränare för ett herrlag sedan dess faktiskt, så detta ser jag som en utmaning, säger han.

Flera av spelarna i Kropps har han tränat som ungdomar tidigare. Han har fått uppfattningen att det är ett gott gäng han nu kommer till.

- Jag har koll på de flesta, men detta har gått väldigt fort, säger han.

Stefan Sävland gör sin första träning på måndag. Det är också klart att han får förre Kroppsspelaren Ralf Jansson som assisterande tränare.

- Vi håller på att bygga upp en ledarstab nu kring laget, men det ska bli väldigt roligt att få jobba tillsammans med Ralf som jag känner väl, säger han.

Första matchen som huvudtränare blir borta mot Ystad nästa söndag den 12 februari.

ANNONS