Seger för Kropps - men onödigt jämnt

Innan matchen varnade Kropps tränare Jonas Carlsson för ett "äckligt" H65 Höör som aldrig ger sig. Precis så blev det. Kropps kom nätt och jämnt undan med segern efter 29-28 (15-11).

|

För den som såg matchen var det ett smått osannolikt resultat med 3,20 kvar av matchen. Då gjorde Fredrik Cervell 28-23, och den för dagen stora publiken började så smått börjat plocka på sig ytterkläderna och dra sig mot utgången.

Det var då Jonas Carlssons varning visade sig vara berättigad.

– De ger sig aldrig, säger han och skakar på huvudet efter slutsignalen, påtagligt lättad att de sista mardrömslika minuterna var över

28-24, 28-25 och 28-26 kom inom 90 sekunder sedan Höör tagit ut sin målvakt och börjat spela sju utespelare mot sex och Kropps Fredrik Cervell dessutom blivit utvisad.

Troligen räddades Kroppssegern av Henrik Blomqvist som orädd med en minut kvar av matchen stegade in genom Höörs försvar och skickade in 29-26. Höör gjorde ytterligare två mål under den minut som återstod. Det sista kom med tio sekunder kvar i samband med att Fredrik Cervell fick rött kort, men de sista sekunderna lyckades Kropps hålla undan.

– Henkes mål var otroligt viktigt, konstaterar Kasper Jansson efter matchen.

Jansson var en av flera Kroppsare som fick beröm av tränare Carlsson efter matchen. Själv var han nöjd med segern och poängen. Spelet - bara stundtals.

– Vi skulle ju ha dödat matchen tidigare och vi pratade om det i pausen, men vi blev stressade, säger Jansson som själv gjorde fem mål och bidrog med stabilt och kraftfullt försvarsarbete.

Henrik Blomqvist gjorde mer än Kropps sista mål. Det blev fem till varav några snygga kontringsavslut och säkra straffar. Stabile Simon Tydén Busck gjorde också sex mål medan Hannes Högström med fyra mål också avlastade lagets vanligtvis vassaste avslutare Viktor Olofsson, fyra mål för dagen. En udda målskytt kom också i målvakten Christoffer Jonsson som passade på att skicka bollen i en tillfälligt tom Höörbur.

Främst imponerade hela lagets uppoffrande försvarsinsats i större delen av matchen.

– Vi spelade bra försvar i förra matchen också och pratade om att vi skulle ta med den känslan till matchen mot Höör, säger Jonas Carlsson.

Nu väntar två veckors speluppehåll, men för Kropps väntar ingen vila. Det finns fortfarande mycket som laget vill och kan slipa på för att kunna behålla kontakten med topplagen. Till exempel att stänga matcherna lite tidigare...