Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mikael Appelgren, Rhein-Neckar Löwen. Bild: SASCHA KLAHN

Silver - och bäste målvakten i tyska ligan

Guldet blev till silver för Kroppsaren Mikael Appelgrens Rhein-Neckar Löwen.

Efter två raka mästerskapstitlar såg det för några veckor sedan ut som att Mikael Appelgrens tyska klubb Rhein-Neckar Löwen var på väg mot tredje raka guldet i Bundesliga.

Men sämre form mot slutet gjorde att Flensburg Handewitt passerade i tabellen och hade avgörandet i egna händer inför den sista omgången som spelades på söndagen. Löwen var tvungna att vinna hemma mot Leipzig samtidigt som Flensburg inte fick vinna i sin match mot Göppingen.

Rhein-Neckar Löwen gjorde vad de skulle men titeln gick ändå till Flensburg i norra Tyskland där den tidigare svenske landslagsmålvakten Mattias Andersson gjorde karriärens sista match.

Flensburg-Göppingen slutade 22-21 och Rhein-Neckar Löwen-Leipzig blev 29-25.

Den tidigare Kroppsmålvakten Mikael Appelgren lägger nu alltså ett silver till sin två tidigare guld. Han vann också EM-silver med det svenska landslaget i januari.

Füchse Berlin blev trea och Magdeburg fyra i Bundesliga som spelas över 34 omgångar.

Som lite tröst i silversorgen kan Mikael Appelgren glädja sig åt att ha utsetts till den tyska ligans främste målvakt, en titel som förra året vanns av danske landslagsmålvakten Niklas Landin, Kiel.

Appelgren och hans svenske klubbkamrat Andreas Palicka har varit strålande under säsongen. Palicka vann räddningsprocent-ligan med 37,48% och Appelgren kom tvåa med 36,77%.