Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stentuffa schemat – så mycket har Kropps tränat inför viktiga matchen

Den här veckan har Kropps tränat måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag. På söndag är det äntligen dags för något annat – match hemma mot HK Farmen.
– Alla dagar ser nästan likadana ut: jobba, äta, träna och sova, säger Henrik Blomqvist.

När tränaren Gunnar Blombäck, i våras, blev klar för Kroppskultur visste spelarna i herrlaget vad som väntade: stenhårda träningar och ännu fler pass i veckan än vad de var vana vid.

Tränarprofilen från Skövde är känd för att träna sina lag hårdare än andra.

– Mängden träning har verkligen varit en stor omställning. Det är, och har varit, väldigt tufft. Vi spelare får inte lika mycket fritid. I princip ser alla dagarna likadana ut: jobba, äta, träna och sova, säger Henrik Blomqvist.

LÄS MER: Se Kropps–HK Farmen

Belönas med resultat

Kroppskulturs högersexa menar att det allt som oftast är roligt att gå till träningarna för att Gunnar Blombäck är duktig på att stimulera spelarna i truppen.

– Men ibland är det självklart tufft att träna så mycket. Ändå är jag sugen på att gå till träningen för jag vet att jag personligen och laget kommer att utvecklas på sikt.

Han utvecklar:

– Jag vet att jag inte gör det i onödan. Vi är inte där bara för att träna av tiden. Alla timmar vi lägger ner kommer att ge resultat i slutändan, säger Henrik Blomqvist.

Handboll sju dagar i veckan

Förra säsongen tränade Kroppskultur fyra gånger plus match. I år har dosen höjts till fem eller sex pass per vecka.

– Om vi spelar match på lördagen så brukar vi få ledigt under söndagen. Annars tränar vi sex dagar på raken plus match. Det är ju fallet den här veckan.

22-åringen tycker att träningen har gjort honom gott. Kantspringaren känner att han har blivit bättre på allt, men speciellt på avslut och att han nu har en bättre kondition.

– Ibland kan jag känna att vi tränar väldigt mycket för att spela på en relativt låg nivå. Men Gunnar (Blombäck) pratar mycket om att göra skitjobbet för att på sikt komma dit vi vill, att avancera i seriesystemet.

"Tusen gånger enklare"

Och kanske är Kropps på väg att klättra i division 1 södra. Laget har två raka segrar och har vunnit de fyra senaste hemmamatcherna.

– Det är viktigt att vinna när vi tränar så mycket. Det visar att det vi övar på ger resultat. Sedan är det tusen gånger enklare att börja en träningsvecka när vi har två poäng i ryggen från helgen.

Möter Lugis farmarlag

På söndag väntar HK Farmen i Agnebergshallen. Gänget från Lund är farmarlag till Lugi i Handbollsligan. Då kan femte raka hemmasegern komma.

– Flera år i rad har vi varit ett väldigt starka i Agnebergshallen. Samtidigt måste vi bli av med vårt bortaspöke. Vi har några spelare som bara kan vara med på hemmaplan (Pontus Lundqvist, Anders Alfredsson, Fredrik Cervell och Henrik Erlandsson) och då får vi det tuffare på bortaplan. Det är jobbigt samtidigt som det är skönt att veta att vi ofta vinner på hemmaplan.

TV: Här kan du se söndagens match mellan Kropps och Farmen.

Inför matchen:

GF Kroppskultur–HK Farmen

Division 1 södra omgång 11

Avkast: söndag 15.00 i Agnebergshallen

Truppstatus: Samtliga spelare i Kropps är tillgängliga.

Tränarkommentar: ”När klockan är 17.00 på söndag så ska vi ha vunnit fem raka hemmamatcher. Men då krävs det att vi gör jobbet. Jämfört mot senast måste vi skärpa till försvarsspelet och vara mer noggranna i våra avslut”, säger Gunnar Blombäck.

Se matchen: Bohusläningen direktsänder matchen från 14.45. Kommentatorer: Erik Weiefors och Fredrik ”Hubba” Johansson.