Viktor Olofsson var en bidragande orsak till att Kropps kunde vinna borta mot Kristianstad med sina nio mål.

Superstarten gav första segern för Kropps herrar

En stark inledning på matchen. Och niomålsskytt i laget. Det fällde avgörandet när Kropps herrar tog första segern.

|

Efter en kvart av matchen mellan IF Kristianstad och Kropps tog hemmalaget time out. Då var det bortaledning med 3–10 och de sista två målen var signerade Kroppsmålvakten Lukas Stomvall efter att Kristianstad tagit ut målvakten i numerärt underläge.

En viss uppryckning gav det taktiksnacket och det skiljde fem bollar när lagen gick till pausvila. Viktor Olofsson gjorde sex av målen under de första 30 minuterna och totalt nio under matchen.

– Det kändes väldigt bra och jag fick satt några bollar. Sedan blev jag punktad i andra och då klev de andra fram, säger Viktor om sin egen insats.

I starten av andra halvlek gick Kristianstad i kapp och det var kontakt vid 16–17 i Kropps favör. Närmare än så kom dock inte skåningarna och Kropps redde ut matchen till första segern i årets division 1-spel.

En rättvis seger enligt Kropps bäste målskytt.

– När vi tappade var det på våra egna misstag. Sett över hela matchen är vi bättre än dem och vinner välförtjänt. Vi har ett tryggt och effektivt försvarsspel och tar tillvara på chanserna framåt, säger Viktor Olofsson.

Segern var såklart extra skön när Kropps tappade ledning till ett kryss i slutskedet av premiären för en vecka sedan.

Matchfakta

Division 1 södra

IF Kristianstad–Kropps 24–27 (11–16)

Mål, Kropps: Viktor Olofsson 9, Henrik Blomqvist 4, Hannes Högström 4, Simon Tydén Busck 3, Kasper Jansson 3, Lukas Stomvall 2, Anders Bottenmark 1, Lukas Blomqvist 1.