Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bäst i laget. Lukas Stomvall gjorde sitt mot Vinslöv, men det blev en ny bortaförlust. Bild: Håkan Fredriksson
Bäst i laget. Lukas Stomvall gjorde sitt mot Vinslöv, men det blev en ny bortaförlust. Bild: Håkan Fredriksson

Svagt anfallsspel fällde Kroppskultur

Ny bortamatch och ny förlust, men Kroppstränaren ser framsteg och en del ljus i mörkret.

Med fjärde raka bortaförlusten är Kropps seriens just nu seriens sämsta bortalag - och mest välkomna gäster. Totalt är laget på en tiondeplats i tabellen och därmed på en alltför bekant negativ kvalplats.

– Vi gjorde mycket som var bra, men förstås också en hel del saker som är mindre bra. Vi ger faktiskt dem en match ända in i kaklet och det är bra mot ett förmodat topplag som Vinslöv, säger Kroppstränaren Gunnar Blombäck.

Framför allt var det Uddevallalagets anfallsspel – där Pontus Lundqvist och Fredrik Cervell saknades – som stakade sig. Kantavsluten var i stort sett obefintliga och en vanligtvis stabil målgörare som kontringsskicklige Henrik Blomqvist gick mållös från matchen.

– 22 mål vinner man inga matcher på. Det är dåliga prestationer såväl individuellt som kollektivt samtidigt som deras målvakt inte var särskilt imponerande. Utifrån vad Vinslöv presterar så faller vi mest på eget grepp.

– Försvarsspelet är inte heller prickfritt, men ganska bra och Lukas Stomvall i målet var vår klart bäste spelare. Det borde vi kunna förvalta bättre.

Det som oroar Blombäck mest är en osäkerhet i laget, inte minst då i anfallsspelet.

– Vi gör massor av tekniska fel, precis som i tidigare matcher. Åtta-tio stycken kan vi klara, men som senast 14 och matchen före det 22. Samma sak med frilägen som vi bränner för ofta. Det har vi inte råd att bjuda på. På hemmaplan är det annorlunda och därför måste vi fortsatt jobba hårt med osäkerhet och kunskap.

Han betonar ändå att den totala prestationen var bättre än i senaste matchen mot Kristianstad.

Nu har en ny Skåneresa kommande helg med match mot Ankaret. Sedan väntar tre matcher på hemmaplan mot, i tur och ordning, Country, HP Skövde och Farmen innan juluppehållet.

Matchfakta

Handboll, division 1 södra

Vinslövs HK–GF Kroppskultur 25–22 (13–11)

Kropps målskyttar: Anders Alfredsson 6, Olof De Blanche 5, Simon Tydén Busck 4, Axel Rämhed, Jonatan Segle 2, Oskar Jacobsson, Jacob Hjortsfeldt.

Publik: 375