Sverige pressade Danmark

Målvakten Mikael Appelgren gjorde en bra match när Sverige pressade OS-mästarna Danmark.Till slut vann Danmark med 27-25 (14-10).

|

Sverige inledde starkt, fick en svacka i mitten av matchen men spelade upp sig och vann den andra halvleken med 15-13. Niklas Landin storspelade i det danska måletsamtidigt som Sverige missade många avslut.

I andra halvleken var Sverige ett par mål efter hela tiden, men kom aldrig i kapp och förbi. Sverige borde fått chansen på slutet då Danmark ledde med 26-25 och låg i anfall, men sedan domarna rest upp armen i samband med ett frikast är det tillåtet att passa sex gånger innan man skjuter, men TV-bilderna visar attDanmark fick passa sju gångerutan åtgärd från de spanska domarna Lopez och Ramirez. Istället kunde Danmark gör 27-25 och säkerställa en plats i VM:s åttondelsfinaler.

Ex-kroppsaren Mikael Appelgren fick chansen från start och stod sedan hela matchen i det svenska målet. Han hadeen total räddningsprocent på 37 efter 14 räddningar på 38 skott. Kollegan i danska målet, Niklas Landin slutade på en räddningsprocent på 48 efter att ha tappat lite i andra halvlek, men avslutade väldigt starkt.

–Jag tycker att vi spelar ett försvars-, kontrings-, målvaktsspel och anfallsspel som gör att vi skall kunna vinna en sådan här match. Vi är lite för ineffektiva i våra avslut, säger förbundskaptenen Kristján AndréssontillKanal 5 efter matchen.