Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sofie Börjesson.

Sverige ute ur UVM

Sveriges U20-landslag i handboll är utslagna ur VM. Danmark vann kvartsfinalen under tisdagen.

Sverige – med den Kroppsfostrade målvakten Sofie Börjesson i laget – förlorade mot Danmark med 15–22 i en av U20-VM:s kvartsfinaler i Moskva på tisdagskvällen. Danmark avancerar till semifinalerna och får där möta Rumänien som besegrade Kroatien i sin kvartsfinal med 21-20.

Det svenska målet vaktades i 45 minuter av Sävehofs Isabella Mouratidou och hon avlöstes sista kvarten av Sofie Börjesson.

– I dag förlorade vi som ett lag, men skall jag nämna någon så är det i så fall Julia Bardis, som gör en bra match igen. Men tyvärr så hade vi ingen i dag som gjorde en kanonmatch, men det är inte lätt att göra det mot Danmark heller. Tyvärr får vi aldrig riktig träff på dem på slutet, det är bara att erkänna att de är bättre, säger förbundskaptenen Ola Månsson i ett pressmeddelande.

Det innebär att Sverige får avsluta VM genom att spela om placeringarna 5-8. Den första matchen spelas mot Kroatien på torsdagen. Vinnaren där får möta Norge eller Sydkorea i en match om femteplatsen, förlorarna spelar om sjundeplatsen och de matcherna går på fredag.

I semifinalerna möts hemmanationen Ryssland och Tyskland samt Danmark och Rumänien.

Det svenska domarparet, Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik från Uddevalla, var också i aktion under tisdagen. De skipade rättvisa i kvartsfinalen mellan Sydkorea och Tyskland som slutade 37-38 efter två förlängningar och straffar.