Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nora Kovacs.

Tidigare spelare tar över som Kroppstränare

Kropps har gjort klart med en ny tränare till damlaget. Det blir en högerkantsspelare som tar klivet över sidlinjen för att leda laget den kommande säsongen.

Under måndagskvällen gjorde Kroppskultur klart med en ny tränare till damlaget. Det blir 28-åriga Nora Kovacs som blir leder laget.

Kovacs kom till Uddevalla från Ungern 2011 och det blev fem år i Kroppskultur för den vänsterhänta högerkantsspelaren som både spelat på nio- och sex meter.

Efter förra säsongen bestämde hon sig för att sluta som spelare men ville ändå fortsätta inom föreningen, gärna som ungdomstränare. När seniorlaget nu sökte en huvudtränare fick hon frågan.

– Det är jätteroligt, vi har en spännande säsong framför oss och jag vill verkligen hjälpa Kropps, säger Nora Kovacs som ledde laget för första gången på måndagskvällen.

Hon började tränarutbildningens första steg förra året och har bara examen kvar. Något som inte blir ett problem då krav på utbildning inte finns för division 1-tränare.

Truppen som hon har till förfogande är i nuläget något tunn sedan flera spelare lämnat under sommaren. En stomme finns med dem som är födda 98/99, men flera från fjolårstruppen har inte bestämt sig angående sin handbollsframtid.

– Målet blir att hänga kvar. Vi är unga och jag hoppas att vi kan få in spelare med rutin i laget, men visst kommer det att bli tungt, säger Kovacs.

Hur ledarstaben runt Nora Kovacs ska se ut är inte klart ännu. Ungdomstränaren Nermin Zubcevic kommer att vara en tillfällig lösning den närmaste tiden. Den nya huvudtränaren hoppas också på att Sara Arvidsson fortsätter i en roll som spelare och/eller ledare.

Hur är du som ledare?

– Jag vill vara en del i laget och inte någon som står över alla andra. Jag vill att spelarna ska kämpa för varandra och brinna för handbollen. Det ska vara roligt att träna så att vi är sugna på att spela, säger Nora Kovacs.

Hur ser din handbollsfilosofi ut?

– Från Ungern har jag hämtat med mig "Balkanhandboll" med snabba avslut och mycket fart. Vi ska spela fort och tar med oss mycket av det som Sanjin (Bahtijarevic, förre tränaren) har byggt upp.