Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

TILLBAKA. Henrik Erlandsson lämnade handbollen i våras, men gör comeback för att stötta Kropps. Bild: Christer Lindgren
TILLBAKA. Henrik Erlandsson lämnade handbollen i våras, men gör comeback för att stötta Kropps. Bild: Christer Lindgren

Trotjänaren gör comeback i Kroppskultur

Anders Alfredsson kom hem. Fredrik Cervell gjorde comeback. Nu återvänder näste trotjänare.

Kroppskultur kämpar i botten av division 1-serien och sedan flera spelare fallit ifrån på grund av skador, sjukdomar och annat har laget fått ta till extraordinära lösningar.

På onsdagen är det därför dags för den förre lagkaptenen Henrik Erlandsson att dra på sig den gröna tröjan igen.

"Ett bra avslut"

För egentligen tackade 30-åringen för sig i våras efter tio säsonger i Kropps A-lag och totalt 23 år med handboll i Höfers, Uddevalla HK och Kropps.

– Kvalvinsten inför välfyllda läktare i Agnebergshallen i våras blev ett bra avslut. Jag vill ha mer tid för ett nyinköpt hus och en treårig dotter och den finns inte om man ska satsa på handbollen, säger han.

Sedan dess har han sett en match från läktarplats och några via Bohusläningens direktsändningar. Men när Kropps behövde hjälp plockade han ner skorna från hyllan. Förra veckan blev det ett träningspass och under måndagen ytterligare ett.

– Lite öm i axeln är man ju och inte är det samma flås som tidigare även om jag försökt hålla igång på egen hand. Det är förstås kul att spela igen samt att träffa killarna, ledare och funktionärer igen, stommen från senast är ju kvar.

Avlastar och täcker upp

På onsdagskvällen är han tillgänglig för spel.

– Jag står till förfogande där Gunnar Blombäck vill ha mig. Jag är väl med som avlastning och för att täcka upp där det behövs.

Tränaren Blombäck tycker att mötet med från allsvenskan nedflyttade County är oerhört viktigt.

– Vi ligger i samma läge och för vår del är det viktigt att få till en seger efter de tre raka bortaförlusterna. Vi har hängt med, men tappat, ja nästan gett bort matcherna. Nu måste vi fortsätta jobba på att höja lägstanivån och vara lite mer eftertänksamma när vi hamnar under press.

LÄS MER: Dystra sviten håller i sig för Kropps

Han är tacksam för att Henrik Erlandsson ställer upp.

– Vi får ju fortsätta att lappa och klistra för att hålla ihop det nu så vi är glada för de som vill hjälpa till trots att de en gång slutat.

Inför matchen

Handboll, Division 1 Södra, herrar

GF Kroppskultur–HK Country

Agnebergshallen, onsdag 19.00

Läget i Kropps: David Brunsson skadad, Oskar Jacobsson skakad, Oskar Högström har varit sjuk en vecka och är inte redo för spel.

Se matchen direkt på bohuslaningen.se