Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Säker. Lukas Stomvall var en trygg sist utpost i Kropps täta försvar.

Trycket som gav Kropps segerrycket

Tätt och jämnt i 35 minuter. Sedan kom tryckte Kropps till på gasen och ryckte ifrån till seger mot S-hof. – Det var en riktig laginsats, säger tränaren.

Två raka förluster och ett knepigt läge i botten. Då plockade Kropps herrar fram en stark laginsats och vann mot S-hof i Partille arena.

– Väldigt skönt! Vi gör en riktigt bra match där vi står upp i försvaret och sedan gör Lukas (Stomvall) det bra i målet, säger en mycket glad och lättad Stefan Barksten Sävland, tränare i Kropps.

24–28 slutade matchen som var helt jämn i paus. Därefter följdes lagen åt innan segerrycket kom. Kropps gick från underläge 16–18 efter 35 minuter till ledning med 28–20 på knappa tjugo minuter.

Mot slutet kom S-hof närmare men det var aldrig något snack om var segern skulle hamna.

– Vi missade en hel del i första men fick sedan bättre tryck. Det var en riktig laginsats, många klev fram och vågade ta ansvar. Nu hoppas vi kunna suga på det här ett tag innan vi laddar om för Kristianstad hemma om en dryg vecka. Tar vi den får vi se vad som händer sedan men nu kan vi inte åka ur direkt i alla fall, fortsätter Barksten Sävland.

I Partille fanns det ett gäng Kroppsare som åkt med för att stötta laget i den viktiga matchen. De uppskattades av spelare och ledare.

– De hördes klart mest, härligt att de stöttade oss, säger Kroppstränaren.