Ny från Hallby. Viktor Långh ska spela med Kropps den kommande säsongen.
Ny från Hallby. Viktor Långh ska spela med Kropps den kommande säsongen.

Viktor Långh – en mittnia med längd

Kropps herrar värvar från allsvenskan. 19-årige Viktor Långh från Hallby förstärker laget.

ANNONS
|

Nyligen bestämde sig högernian Henrik Erlandsson för att spela ännu ett år i Kropps. Nu har klubben gjort klart med ännu en niometersspelare – med god hjälp av just Erlandsson.

Kroppsspelaren spelade några säsonger i Hallby från Jönköping och var då samtidigt ungdomsledare för A-pojkarna där en ung Viktor Långh spelade. Kontakten dem emellan tar 19-åringen till Uddevalla.

– Han ville ha ett miljöombyte och tog kontakt med oss, en pådrivare på nio meter som helst spelar i mitten. Han är i rätt ålder och vill satsa på handbollen, säger Bengt Glimhede i Kropps sportgrupp.

Spelmotorn Långh har tillhört Hallbys A-lag de senaste två säsongerna och har fått sin handbollsfostran i småländska Eksjö BK. Någon debut i allsvenskan har det inte blivit utan spel med farmarlaget HB 78 i division 3.

ANNONS

Efter två träningspass med Kropps blev det i förra veckan klart att han spelar i grönt under kommande säsong. Om bostadssökandet går bra blir Långh Uddevallabo i augusti.

– En anrik klubb som har ambitioner och många spelare som är villiga att träna mycket, säger nyförvärvet om Kropps.

Hur är du som spelare?

– En playmaker med spelsinne som gillar att samarbeta med linjen och kanterna. Kan också gå på genombrott.

Vad vill du uträtta i Kropps?

– Först och främst vill jag slå mig in i startsjuan, sedan utvecklas som spelare och på så sätt hjälpa klubben. Henrik (Erlandsson) har talat gott om Kropps.

Viktor Långh är 186 centimeter lång, väger 85 kilo och är född 1998.

ANNONS