Hannes Larsson jublar under SM i parkour den 4 september 2021 i Stockholm. Under fredagen kvalade han in i världscupen i Sofia, Bulgarien.
Hannes Larsson jublar under SM i parkour den 4 september 2021 i Stockholm. Under fredagen kvalade han in i världscupen i Sofia, Bulgarien. Bild: EMMA WALLSKOG

Hannes klarade kvalet i Bulgarien – imorgon är det världscupfinal

Åtta av 34 tävlande tar sig vidare i herrarnas kval för världscupen i parkour. Och Hannes Larsson från Uddevalla knep tredjeplatsen. Imorgon kommer han representera Sverige i Sofia, Bulgarien.
– Nu gäller det att fila på det sista misstagen, säger han.

ANNONS
|

Framgångarna fortsätter för 17-årige Uddevallabon Hannes Larsson. Förra veckan tog han hem SM-guldet i parkour i Stockholm.

Under fredagen kom han på tredje plats i kvalet i Bulgarien och kommer därför representera Sverige i världscupfinalen som går av stapeln på lördag.

– Jag är jätteglad, säger Hannes Larsson till Bohusläningen samtidigt som publiken applåderar och tjuter i bakgrunden.

Totalt har 34 personer tävlat om de åtta platserna i finalen. I grenen ”Men’s style” blir det alltså Hannes Larsson och Elis Torhall från Jönköping som kommer delta från det svenska hållet.

Hur kändes kvalet idag?

– Det kändes bra men det hade kunnat vara bättre. Jag presterade inte i närheten av så bra som jag vet att jag kan. Så nu gäller det att fila på det sista misstagen inför morgondagen, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Hannes Larsson från Uddevalla – parkourfansens favorit

LÄS MER:Hannes Larsson från Uddevalla: "Jag lever parkour konstant"

Firandet blir en massage och vila inför morgondagens final då det åter igen kommer att vara fullt fokus.

Hur är det att tävla i Bulgarien?

– Det är väldigt coolt här, det känns speciellt. Vädret har varit lite upp och ner, ena dagen har det varit spöregn och just nu är det 30 grader och sol. Det blir lite tuffare med konditionen när det är så här varmt, säger han och skrattar.

Stort grattis och lycka till imorgon!

– Tack så mycket!

ANNONS