Första gången på en stor arena för Josefin Hansén Billberg från Munkedal och hästen Glee GJ. Det slutade med en sjundeplats.
Första gången på en stor arena för Josefin Hansén Billberg från Munkedal och hästen Glee GJ. Det slutade med en sjundeplats. Bild: Roland Thunholm

Hansén Billberg och Glee sjua i Göteborg horse show

Att rida i Scandinavium för första gången är ingen lätt uppgift för vare sig häst eller ryttare.

ANNONS

På onsdagskvällen hoppade Josefin Hansén Billberg från Munkedal och hästen Glee GJ i unghästklassen i Göteborgsarenan. Ekipaget hade, tillsammans med tolv andra, via en tävling i höstas, kvalat sig till en plats under den ridsportspäckade veckan i Göteborg.

Till slut blev det en sjundeplats i klassen som är en av de nyaste under tävlingsveckan.

– Jag får vara ganska nöjd. Glee är ju bara fem år och bara riden ett år. Den har ju aldrig upplevt något liknande och var förstås lite rädd och stissig i början, men hoppade bra på slutet, säger hon.

Även om det inte var fullt på läktarna under unghästhoppningen är arenan med sitt ljud och ljus något utöver det vanliga.

ANNONS

"En ambitiös och jättefin häst"

– Det är en speciell atmosfär och en speciell arena, men samtidigt en otrolig möjlighet att få ta med de unga hästarna till ett så stort arrangemang, säger Josefin Hansén Billberg som själv gjorde sin första tävling i Scandinavium.

– Jag har haft elever som varit med, men det här var första gången för egen del så det var roligt.

Hon driver ett stall i Munkedal där hon rider och sköter Glee åt dennes ägare i väntan på en försäljning.

– Jag är glad så länge jag får rida den. Det är ju en ambitiös och jättefin häst så får den bara fortsätta att träna, utvecklas och vara frisk så tror jag den kan bli bra. Den här erfarenheten är bra när den förhoppningsvis tävlar vidare i framtiden. Det tar några gånger i den speciella miljön innan de lär sig.

ANNONS