Chris Weidman är just nu orankad i mellanvikt eftersom han nyligen testade att gå upp en viktklass.
Chris Weidman är just nu orankad i mellanvikt eftersom han nyligen testade att gå upp en viktklass. Bild: Julio Cortez

Här är Hermanssons nästa motståndare

"The Joker" får ett nytt main event – huvudmatchen vid en UFC-gala. MMA-fajtern från Uddevalla möter den tidigare titelhållaren Chris Weidman från USA i maj.

ANNONS

Amerikanske Chris Weidman. Han blir nästa motståndare för Jack "The Joker" Hermansson från Uddevalla.

UFC, den världsledande organisationen inom MMA, meddelar att Jack Hermanssons nästa match går i Oklahoma City 2 maj. Den svensknorske 31-åringen möter där den tidigare mästaren Chris Weidman, 35, i galans huvudmatch.

– Det ska bli jäkligt kul att få möta Weidman som är en legendar inom sporten. Även om han haft det tungt på sistone var han den som detroniserade Anderson Silva från tronen efter alla år, säger Hermansson till SVT Sport.

Kommer från förluster

Weidman kallas för "The All-American" och klev in i UFC 2011. Han tog titeln i mellanvikt från Anderson Silva 2013 och försvarade den tre gånger.

ANNONS

De två senaste matcherna, mot Rolando Souza och Dominick Reyes, har han dock förlorat. Han har förlorat fem av sina sex senaste matcher i UFC.

– Jag är på toppen av min karriär just nu och han är nog lite förbi sin topp. Jag tror det kommer att bli skillnaden. Vi har båda brottarbakgrund och är jämnt matchade, men jag tycker att mitt stående game är bättre. Där är jag är snabbare, lite mer oförutsägbar och har högre tempo än honom, säger Hermansson till SVT.

Hermanssons senaste match var i september då han förlorade på knock out mot amerikanske Jared Cannonier i Köpenhamn.

LÄS MER:Här är Hermanssons första ord efter smällen i Danmark

Jack Hermansson under matchen mot Jared Cannonier i september.
Jack Hermansson under matchen mot Jared Cannonier i september. Bild: SIMON HASTEGÅRD