Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Växjö jublar efter Kris Versteegs 2–2-mål.

Hardt Växjös hjälte i första åttondelsfinalen

Växjö vann första matchen i SM-slutspelets åttondelsfinalserie mot Örebro. Men det dröjde till 5.33 in i förlängningen innan Nichlas Hardt kunde avgöra matchen med sitt 3–2-mål.

Fyra förluster i rad i SHL:s slutspurt förde mästarlaget Växjö till en oviss åttondelsfinal. Match ett i bäst av tre blev dessutom en prövning för smålänningarna.

Det regerande mästarlaget tappade kvartsfinalplatsen i SHL:s slutspurt. Motståndaren var ett lag som länge höll till i botten, men som under seriens sista tredjedel spurtade till sig en slutspelsplats. Det idrottspsykologiska perspektivet inför åttondelsfinal ett mellan Växjö och Örebro såg onekligen intressant ut.

Svagare Växjö

Seriespelet har visat att årets Växjö är svagare jämfört med i fjol, men en sorti redan efter åttondelsfinalen skulle förstås vara ett rejält bakslag för klubben. Filip Cederqvists ledningsmål för Växjö innebar viss lättnad för hemmalaget.

Lättnaden varade i en minut och nio sekunder. Då kvitterade gästernas Patrik Virta – ett mål som kändes logiskt då Örebro varit det aningen bättre laget under den inledande perioden.

I den andra perioden blev det ombytta roller – Örebro tog ledningen bara för att en stund senare få se Växjö kvittera. Tyson Spink förvaltade ett friläge på bästa sätt för gästerna medan hemmalaget kvitterade i powerplay, den här gången med Kris Versteeg som målskytt.

Snabbt avgörande

Vilket lag hade det största modet att våga vinna? En förlust skulle innebära en uppenbar risk för sommarsemester efter nästa match i Örebro. Allt eftersom klockan tickade på och det ännu var lika på tavlan steg spänningen i arenan. Efter 60 minuters spel blev det dags för ismaskinen att göra isen blank inför den förlängning som väntade.

Avgörandet kom snabbt. Nichlas Hardt sköt målet som gav Växjö segern.

Nästa match lagen emellan spelas i Örebro på måndag kväll och då har bortasvaga Växjö möjlighet att säkra en kvartsfinalplats.