Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
IFKs Elías Ómarsson grattas av Carl Starfelt och Amin Affane efter 1-0-målet i lördagens allsvenska match mellan IFK Göteborg och IF Brommapojkarna på Gamla Ullevi. Han gjorde samtliga tre mål i 3–0-vinsten.

Hattrick av Omarsson när IFK vann

Tappad tvåmålsledning och förlust senast mot bottenlaget Sirius. Mot nedflyttningsplacerade Brommapojkarna höll IFK Göteborg på att göra om samma misstag.– men vann i stället med 3–0 efter hattrick av Elias Omarsson.

Matchen föranleddes av något, i dessa tider, så ovanligt som ett skyfall. På den blöta hybridgräsmattan på Gamla Ullevi var det chanser åt båda hållen.

Det var hemmalaget som tog ledningen i den 20:e minuten. Vajebah Sakor tog emot bollen, vände, höll undan och slog in den till Elias Omarsson som slog in bollen i nät. Det var islänningens, som ryktats vara på väg bort från klubben, sjätte mål för säsongen.

Senaste matchen förlorade Blåvitt mot bottenlaget Sirius, då laget tappade en 2–0-ledning till förlust med 2–3 efter att ha dragit på sig två straffar.

Den här gången fick samma poängtapp inte ske.

"Lång serie"

IFK Göteborgs André Calisir tyckte i halvtid att spelet var kontrollerat.

- Vi är ganska trygga i oss själva. Vi vet att vi måste spela fotboll som vi brukar göra. Det är en så pass lång serie, det gäller bara att jobba igen, sade han till C More.

Båda lagen var i desperat behov av en vinst inför mötet. Brommapojkarna, som bara skrapat ihop tio poäng i år, måste ta sig upp på säker mark från nedflyttningsplatsen för att inte behöva göra ett återbesök i Superettan nästa säsong.

En förlust för IFK Göteborg skulle innebära en fortsatt resa ned mot kvalstrecket.

Samma visa

Under den andra halvleken såg faktiskt historien ut att upprepa sig.

I den 63:e matchminuten dömde domaren straff för BP efter att Kristopher Da Graca dragit ned Philip Hellqvist.

Markus Gustafsson gick fram och slog straffen i högra hörnet - och målvakten Erik Dahlin läste den och räddade. Fortsättningsvis var BP inte alls ofarligt.

Men med fem minuter kvar avgjorde Elias Omarsson matchen när han gjorde 2–0. Minuter senare gjorde matchhjälten även 3–0.