Tampa Bays Victor Hedman firar sitt mål tillsammans med Alex Killorn, under matchen mot Pittsburgh.

Hedmans första kom i grevens tid

Det var verkligen på håret. Med en tiondels marginal innan perioden var över, fick Victor Hedman in sitt första NHL-mål för säsongen.

|

Förra säsongen var Victor Hedman NHL:s näst bästa poängplockare bland backarna, med 72 poäng på 79 matcher. Den här hösten har börjat lite segare, men mot Pittsburgh kom äntligen 26-åringens första mål för säsongen.

Knapp marginal

Hans 2–1-mål kom minst sagt i grevens tid. I numerärt överläge, i slutet av den första perioden, sköt Hedman först en gång, men pucken täcktes av Pittsburgh-försvaret. På returen gick det bättre, och pucken smet förbi målvakten Antti Niemi.

Men det krävdes videogranskning för att konstatera att pucken hade hunnit över linjen med en marginal på en tiondels sekund innan perioden var över.

- Ja, det målet var det bra tajming på. Jag har haft väldigt många lägen under början av säsongen så det var skönt att äntligen få sätta den, säger Victor Hedman till Aftonbladet.

Forsbergs fjärde

Tampa Bay vann till slut med 5–4 efter att kanadensaren Slater Koekkoek avgjort med sitt 5–3-mål.

- Det var över huvud taget en viktig seger och det är skönt att kunna konstatera att vårt spel verkligen går åt rätt håll, säger Victor Hedman.

I Nashville fortsätter samtidigt Filip Forsberg att producera mål. Hemma mot Dallas kom hans fjärde mål för säsongen och med ytterligare en assist i matchen låg han bakom mycket framåt i 4–1-segern. Även Viktor Arvidsson gjorde ett av målen för Nashville, som har inlett säsongen med två segrar och två förluster.

- Det viktiga är att vi efter en trög start har blivit bättre och bättre för varje match och insatsen i kväll ska vi ha cred för. Dallas är väldigt starka, men vi spelade riktigt bra, säger Filip Forsberg till Aftonbladet.