Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Caroline Hedwall.

Hedwalls spurt kan rädda tourkortet

Caroline Hedwall vill slippa ett nervslitande kval för att behålla kortet på LPGA-touren. Hoppet lever efter ännu en 68-runda i Evian Championship.

Hedwall var på god väg att spela sig ur tävlingen redan i torsdags, när hon ett tag var sju över par. Efter att två dagar i rad ha varit bästa svenska på 68 slag har hon kämpat sig tillbaka och är nu på par totalt inför den fjärde och sista rundan.

- Det var skönt att klättra lite i dag också, jag spelade fantastiskt bra, säger Hedwall, delad 39:a.

Hon ligger 107:a i LPGA-tourens penningliga den här säsongen och måste klättra till topp 100 efter den här veckan för att slippa kvala senare i höst. Inför den franska majorn räknade Hedwall med att det skulle behövas en topp 30-placering i Évian-les-Bains, men med all säkerhet lär det inte krävas riktigt så mycket.

- Det beror lite på vad alla andra gör och det kan man inte kontrollera. Men det var stabilt spel i dag och det känns bra inför i morgon, säger hon.

För att ha någon som helst möjlighet att säkra tourkortet måste Hedwall spela in en prischeck på runt 16 600 dollar, vilket motsvarar en ensam 45:e plats i Evian Championship.