Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Anders Lindegaard vaktade målet i Manchester United 2011–2014 och har nu skrivit på för Helsingborg. Arkivbild. Bild: Scott Heppell

Helsingborg värvar Premier League-målvakt

Den danske målvakten Anders Lindegaard, med ett förflutet i bland annat Manchester United, har skrivit på för Helsingborg, bekräftar klubben. Men dansken kan enligt kontraktet lämna HIF i närtid av personliga skäl.

Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2021. Av personliga skäl kan kontraktet dock komma att brytas redan i närtid, skriver Helsingborg på sin hemsida.

Den något udda formuleringen i kontraktet beror enligt Helsingborgs ordförande Krister Azelius på den akuta målvaktskris som klubben hamnade i när förstemålvakten Kalle Joelsson skadade sig i matchen mot Sirius i måndags.

-De personliga skälen går vi inte in på men de har inte med idrott eller kontraktsfrågan eller finansiella termer att göra utan de är personliga på hans sida, säger Krister Azelius.

Helsingborgs förhoppning var att kunna vänta med att göra klart med Lindegaard tills de personliga problemen var lösta, men Joelssons skada gjorde att processen behövde skyndas på och slutföras.

-Vi fick helt enkelt bråttom och tillsammans med Anders och hans agent såg vi en fungerande lösning som inte slår undan benen när det gäller de personliga skälen, säger Azelius.

"Det känns väldigt bra. Jag vet att fansen är fantastiska, att arenan är fin och att Helsingborg andas fotboll", säger Lindegaard.

Den 35-årige landslagsmeriterade dansken, som spelade för Manchester United 2011–2014 kommer närmaste från spel i Premier League-klubben Burnley.

Beatrice Nordensson/TT