Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Wikstrand och Johan Fransson ser när Tre Kronors målvakt Jhonas Enroth släpper in 1–2 i OS-genrepet mot Kanada – om nu pucken var inne.

Hemlighetsmakeri kring målvakterna

Tre Kronors lagledning har bestämt sig i målvaktsfrågan inför OS. Men beslutet hålls internt.

Så sent som dagen före Kanadamatchen sade Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg att målvakterna ska få tävla om förstaspaden i OS på träningarna. Att den hetaste målvakten ska stå i en så kort turnering.

Jhonas Enroth, VM-guldmålvakten från 2013, fick – lite överraskande – förtroendet framför Viktor Fasth i genrepet och hade chansen att ta greppet. Mästerskapsdebutanten Magnus Hellberg tippas bli tredjemålvakt.

Så den naturliga frågan till Enroth efteråt var om han trodde att insatsen skulle räcka till spel också mot Norge i OS-premiären på torsdag,

- Ingen kommentar, sade han till TT.

"Som det ska vara"

TT: Har ni målvakter fått information om vad som gäller?

- Vi har fått info, men jag kommer tyvärr inte att berätta.

TT: Ni vet vad som gäller, men håller det internt, vad tycker du om det?

- Det är bra. Det är skönt att veta och att vi har ett bra snack inom gruppen. Det är som det ska vara.

Enroth om sin insats i genrepet:

- Det kändes okej. Resultatet blev inte vad man hade hoppats på, men det är bara att ta nya tag så blir det bra.

"Har röntgensyn"

Kanadas 2–1-mål, där Christian Thomas fick friläge, blev omdiskuterat. Svenskarna ansåg att pucken aldrig var inne. Enroth såg ut att ha räddat, liggande raklång, med överkroppen inne i målet och resten utanför. Pucken låg under honom.

- Jag vet inte om den var inne, men det kändes inte så. Domaren bad mig att flytta på mig för att se pucken, och jag vet att den inte var över mållinjen då.

Rikard Grönborg fnyste:

- Domaren har röntgensyn och ser att det var mål.

Om Enroths insats sade han:

- Han gör några riktigt bra räddningar. Jag har inte sett målen på video och det är så mycket som händer där framför med studsar och så, det får vi utvärdera, men han gör några nyckelräddningar.

Tre Kronor åkte direkt efter matchen till OS-byn och har ledigt på tisdagen. Därefter väntar träning på onsdag innan premiären.