Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Weinstock (th).

Hemma bra men borta bäst för Örebro

Det blev en dramatisk avslutning på matchen men Växjös mål i förlängningen kom några tiondels sekunder för sent. Straffar fick avgöra och där var gästande Örebro kyligast. Bortasegern med 3–2 innebar lagets tredje seger av tre möjliga utanför Närke denna höst.

- Skönt att vi åter hittade en väg att vinna, säger Örebros trotjänare Marcus Weinstock.

Örebrobacken Kristian Näkyväs hårda skott från blålinjen var enda aktion som resulterade i vad ishockey till syvende och sist går ut på, att göra mål, under den inledande perioden.

Växjös utgångsläge är ett annat då man, som regerande SM-vinnare, är laget som alla vill passera. Spelare som Elias Pettersson och Robert Rosén har sökt sig vidare mot nya utmaningar men när stjärnor lämnar blir huvudroller lediga. Amerikanen Austin Ortega, som är ett av lagets nyförvärv, gjorde sitt första mål i SHL bara minuter efter första paus. Några minuter senare gjorde ett annat nyförvärv, tjecken Roman Horak, sitt tredje SHL-mål i Växjös tröja och hemmalaget hade vänt underläge till ledning.

Kämpade för skön hemresa

Örebro kämpade vidare i hopp om att få ännu en skön hemresa efter en bortamatch. Tylor Spink gav laget hopp om en sådan när han kvitterade med endast 3.42 kvar av den tredje perioden.

- Som sagt, vi tar med oss att vi åter hittade en väg att vinna, säger Marcus Weinstock.

För det blev Örebro som segrade denna afton. Matchen gick till förlängning som blev mållös även om Växjö fick in en puck några tiondelar efter det att slutsignalen ljudit. I stället tog Örebro hem straffläggningen efter läckra mål av Aaron Palushaj och Weinstock själv.

- Skönt, det är aldrig lätt att komma hit till Växjö och vinna, säger Weinstock.

Vill till slutspel

Örebro, som missat två raka SM-slutspel, har värvat klasspelare som Kristian Näkyvä och Aaron Palushaj i ett försök att få till en längre vår.

- Det är det som är tanken, att vi ska spela vidare då, säger Marcus Weinstock.

Men Weinstock, som gör sin nionde säsong i klubben, har lärt sig att mycket vatten hinner flyta under broarna fram tills dess.

- Det ser intressant ut, men det är långt kvar. Det viktiga är att vi utvecklas individuellt för då utvecklas vi som lag, avslutar han.