Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FEM UTTAGNA. Mästarlaget IFK Uddevallas sex bidrag till landslagets sommarläger får hemmaplan. Nyförvärvet Emilio Rossi är en av dem.

Hemmaplan för sex på landslagslägret

Svenska mästarna IFK Uddevalla har inte oväntat flest spelare som ut till landslagssamlingen i just Uddevalla i mitten av juli.

Uttagningen presenterades under tisdagen av nytillträdda förbundskaptenerna Matija Dulvat och Lars Ternström, den senare tidigare mästarcoach för IFK Göteborg. Detta blir också 41-årige kroaten Matija Dulvats första uppdrag för det svenska fotbollförbundet.

Dulvat har tidigare spelare och tränare för klubblaget Dinamo Zagreb samt det kroatiska landslaget. Kroatien tillhör toppen av europeisk futsal tillsammans med bland annat Spanien och Ryssland.

Samarbetet mellan dem har fått bästa tänkbara start enligt Ternström.

– Ja, personkemin stämmer och vi har samma tänk kring hur futsal ska spelas, säger han.

20 spelare, varav elva utan tidigare landslagserfarenhet, har tagits ut till lägret som får Agnebergahallen som bas. Det är lite fler än vanligt och förbundskaptenerna indikerar ett nytt träningssätt och spelsätt med sikte nästa mästerskapskval som är först 2019. Det passar också förbundskaptenerna som vill jobba med en föryngring då en del av de etablerade spelarna i landslaget börjar komma upp i åren.

– Erfarenhet är viktigt i futsal. Det tar många år att bli duktig. Men, oavsett ålder, vad jag varit väldigt tydlig med i dialogen med spelare är att futsal ska vara första sporten för att vara med. Man kan inte välja bort en landslagssamling för fotboll, då är man inte aktuell, säger Lars Ternström.