Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jubel. Orust FC hoppas få jubla även i hemmapremiären mot…Rynninge på lördag.

Hemmapremiär för laddat Orust

Efter succépoängen i premiären väntar första hemmamatchen för Orust FC. – Vi är lite småömma i kroppen på många håll, men det är bara att gå in och köra, säger tränaren Karin From.

Orust har haft en tung försäsong med ett sent tränaravhopp bland annat. Men det tycks i stället ha stärkt spelarna som är riktigt taggade. Premiärmatchen mot Skövde slutade 3–3 efter att Orust legat riktigt nära segern.

På lördag väntar hemmapremiär mot Rynninge från Örebro. För Rynninge blir det första matchen eftersom de skulle spelat mot Skoghall i premiären. Men Skoghall drog sig ur serien två dagar före seriestart.

– Det blir ju premiär för dem, men det ser jag som en fördel faktiskt. Jag vet inte så mycket om dem, men det är rätt skönt. Jag tror de värvat någon amerikanska, säger Karin From.

Veckan som gått har ägnats åt att slipa på detaljer, framför allt för att hålla ihop försvarsspelet. Annars har poängen i premiären gjort gott för självförtroendet. Karin From hoppas på att laget för samma stöttning från fansen som i premiären.

– Om inte mer. Det borde ju komma mer folk nu. Herrlaget spelar före oss, så jag hoppas att några stannar kvar och tittar på oss också, säger hon.