Rutinerad målgörare. Jonas Henriksson blev tremålsskytt när Grebbestad slog Skövde på bortaplan.

Henriksson sänkte Skövde

Grebbestad tog sin första seger för säsongen mot Skövde. Jonas Henrikssons tre mål blev avgörande.

|

Grebbestad hade inledningsvis svårt att få låna bollen då Skövde hade ett stort bollinnehav och spelade både fyndigt och fartfyllt.

Men det gästande kustlaget jobbade sig allt mer in i matchen med ett tajt positionsspel och kunde också ta ledningen då Markus Svensson gjorde 1–0 efter att halva den första halvleken spelats.

– Vi hade problem inledningsvis med deras snabba spel, men vi visste att Skövde var ett bra lag, säger Grebbestads tränare Mathias Pettersson Pohl.

I den andra halvleken var Grebbestad på tårna direkt och efter ett riktigt klassanfall kunde Jonas Henriksson kyligt placera in 2–0 målet.

Skövde lyckades dock reducera några minuter efter och kom in i matchen igen. Då gjorde Henriksson sitt andra mål för kvällen efter en fin passning av Mattias Hegeland.

– Efter det lyckades vi få två straffar mot oss, lyckligtvis missade de båda straffarna, säger Pettersson Pohl.

Men ett mål till fick Skövde in 3–2 med bara minuter kvar. Då var det Grebbestads tur att få en straff och den förvaltade Jonas Henriksson på bästa sätt.

Skövde– Grebbestad 2–4 (0–1)

Mål, 0–1 Markus Svensson (24), 0–2 Jonas Henriksson (51), 1–2 Viktor Granat (62) 1–3 Jonas Henriksson (66) 2–3 Andreas Uusitalo (90) 2–4 Jonas Henriksson (90+4)