På lördag gör Herrestad årets sista match i division 2 i fotboll. Sedan väntar nästa säsong – att för första gången någonsin spela seriespel i futsal. "Det ska bli roligt att hålla igång även på vintern", säger Emma Nyqvist ( i mitten på den översta raden).
På lördag gör Herrestad årets sista match i division 2 i fotboll. Sedan väntar nästa säsong – att för första gången någonsin spela seriespel i futsal. "Det ska bli roligt att hålla igång även på vintern", säger Emma Nyqvist ( i mitten på den översta raden). Bild: Privat

Herrestad tar upp kampen om att vara bäst i stan

Herrestad startar ett nytt serielag i futsal. Det betyder glödheta derbyn mot IFK Uddevalla.
– Matcherna mot IFK kommer att bli riktigt tuffa, säger Emma Nyqvist.

ANNONS
|

Fotbollslaget Herrestad har gillat att spela inomhuscuper under vintrarna. Nu har de bestämt sig för nästa utmaning: seriespel i futsal.

– Det blir en helt ny erfarenhet och något helt annat än cupspel. Futsalen är mer taktisk än inomhusfotbollen, säger Emma Nyqvist, spelare i Herrestad.

RFL södra Götaland drar igång den 27 oktober när Haif, i premiären, möter Real Corona från Stenungsund.

– Det ska bli roligt att hålla igång även på vintern utan något långt uppehåll. Det blir en chans att utveckla tekniken som jag hoppas att vi i framtiden kan dra nytta av i fotbollen.

"Kan ingen blunda för"

Den 11 november är ett datum att se fram emot. Då möts Herrestad och IFK Uddevalla i ett derby.

ANNONS

– Utan tvekan är IFK favoriter. Det kan ingen blunda för. Samtidigt ska det bli intressant om vi kan få ihop ett lag som kan stå sig någorlunda mot dem, säger Emma Nyqvist.

Hon utvecklar:

– Det kommer att bli riktigt tufft. Samtidigt är det sådana derbyn som jag ser fram emot. Det är i de matcherna vi lär oss mycket.

IFK Uddevalla – som gick till SM-kvartsfinal förra säsongen – får ses som skyhöga favoriter.

– Vi ska göra så gott vi kan för att ta upp kampen om att vara bäst i stan. IFK har ett antal landslagsspelare och ligger ett år före oss i utvecklingen. Det blir en väldigt tuff uppgift.

Herrestad söker fortfarande efter en tränare. Till att börja med kommer Malin Rindvik och Jim Fransson att leda laget.

ANNONS