Jörgen Wålemark hoppas att hans LSK ska spräcka Assyriskas segersvit.
Jörgen Wålemark hoppas att hans LSK ska spräcka Assyriskas segersvit. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Heta Assyriska en utmaning för Ljungskile

Tre raka segrar har fått Jönköpingslaget Assyriska IK att stiga som en raket i söderettans tabell. Kan Ljungskile stoppa et av seriens just nu hetaste lag?

ANNONS
|

– Vi måste börja plocka poäng på bortaplan och ska i alla fall sälja oss dyrt, lovar Ljungskiles tränare Jörgen Wålemark.

Hemmasegern mot Kristianstad må ha suttit långt inne, men LSK-tränaren menar att den kom som ett resultat av god moral och viljan att alltid ge allt. Egenskaper som blir viktiga om laget ska kunna ta en andra raka seger.

Assyriska må vara ett av series svagare hemmalag efter åtta omgångar, men segrarna mot Lindome, Oskarshamn och Eskilsminne har fått varningsklockorna att ringa hos Ljungskiletränaren.

– Vi måste vara ödmjuka och leverera en topprestation om vi ska kunna vinna. I förhållande till Assyriska måste vi också se upp med deras snabba kontringar och hålla positionerna när vi tappar boll. Framåt har vi ett tätt försvar att ta oss bakom.

ANNONS

Under veckan har LSK slipat på anfallsspelet.

– Vi skapar chanser, men det måste gå lite fortare.

Samtidigt är ett bättre försvarsspel en prioritet.

– Ja, det har varit lite för enkelt att göra mål på oss. Samspelet mellan målvakt och backlinje måste bli bättre. Sedan måste vi tro på vårt spel. Då kommer segrarna att ramla in, säger Wålemark.

Inför matchen

Fotboll, division 1 södra

Assyriska Turabdin IK–Ljungskile SK

Rosenlunds IP, Jönköping, lördag, 16:00

Läget i Ljungskile: Aniekpeno Udo avstängd, Joel Palmquist skadad

ANNONS