Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Pontus Andreasson får inte chansen att avancera till SHL med sitt Björklöven den här säsongen. Bild: ERIK MÅRTENSSON
Pontus Andreasson får inte chansen att avancera till SHL med sitt Björklöven den här säsongen. Bild: ERIK MÅRTENSSON

Hockeysäsongen över för Munkedalsprodukterna

Den svenska ishockeysäsongen ställs in. Därmed får Munkedalssonen Pontus Andreasson inte chansen att avancera till SHL.

Det var på söndagen som Svenska ishockeyförbundet meddelade att säsongen avslutas i förtid. Därmed kommer inget lag att tilldelas SM-guldet och inga lag kommer heller att degraderas eller avancera i seriesystemet.

"Coronaviruset skapar stor oro och osäkerhet i hela samhället. För oss är det viktigaste just nu att göra det vi kan för samhället i stort, men också att sätta hälsan först för spelare, ledare, funktionärer och publik", säger förbundsordföranden Anders Larsson i ett pressmeddelande.

"Vi har under de senaste dagarna haft en tät dialog med berörda ligaorganisationer om hur vi ska hantera den uppkomna situationen, men också i förhållande till svensk ishockeys tävlings- och seriebestämmelser. Därför har förbundsstyrelsen tagit beslutet att ställa in säsongen för SHL, SDHL hockeyallsvenskan och hockeyettan och som en konsekvens av det att inte dela ut något SM-guld i år eller spela färdigt kvalen."

Beslutet påverkar bland annat Munkedalsprodukten Pontus Andreasson som efter en stark säsong med Björklöven var mitt uppe i den Hockeyallsvenska finalen mot Modo.

Vinnaren i matchserien hade ställs i ett direktkval mot Oskarshamn om en plats i SHL kommande säsong. Förloraren hade fått spela ett play-off för att ta sig till ett direktkval mot Leksand.

Inte heller Joakim Andersson får spela vidare. Bild: JONAS LJUNGDAHL
Inte heller Joakim Andersson får spela vidare. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Förbundets besked innebär också att en annan Munkedalsprodukt, Joakim Andersson i HV71, inte får möjlighet att spela om SM-guldet.

Andersson är inne på sitt andra år i Jönköpingsklubben, som slutade femma i grundserien och därmed direktkvalificerade sig för kvartsfinalspelet, vilket nu alltså inte kommer att avgöras.

Centerns kontrakt med HV71 går ut efter säsongen.