Betald. Erland Holmdahl är ordförande i Ljungskile SK som har problem ekonomiskt men också är mitt uppe i ett tränarbyte.
Betald. Erland Holmdahl är ordförande i Ljungskile SK som har problem ekonomiskt men också är mitt uppe i ett tränarbyte.

Holmdahl optimist trots Ljungskiles kris

Ljungskile SK spelar för sin framtid, för överlevnad i superettan och för att rädda sin ekonomi: Med en ny tränare i klubben. Vem det blir presenteras på måndag.

ANNONS
|

För två dagar sedan hade Ljungskile SK en skuld till Skatteverket på drygt 316 000 kronor, något som P4 Väst var först med att berätta.

När Bohusläningen kollade med Skatteverket på fredagen var den fortfarande obetald. Det kan ta upp till tre arbetsdagar innan betalningen registreras.

– Som alla företag och privatpersoner kan man ibland slira på betalningstidpunkten. Men vi betalar alltid för oss och har betalt.

Så skulden är betald?

– Ja, det är den informationen jag har fått från vår kassör.

Hur kommer det sig att ni har hamnat här igen?

– De uteblivna sportliga framgångarna gör att vi ligger under vår budget, Men vi jobbar med långsiktighet. Jag är förhoppningsfull om att vi ska ha en bra likviditet snart igen.

ANNONS

– Men man får inte glömma bort att vi är den enda av 32 elitklubbar inom herrfotbollen som står för driftskostnaden av arenan. Om vi inte får intäkter på matcher och korv och kiosker hamnar vi på gränsen.

Har du någon uppfattning om hur mycket ni kan ha tappat?

– Jag skulle kunna tänka mig en halv miljon.

Hur ligger ni till med löneutbetalningar?

– Vi gör alltid rätt för oss. Men beroende på brister i kassan kan det dröja med betalning ibland. Vi har infört en ny rutin att vi 20:e varje månad gör en genomgång av kassan. Därefter informerar Hannes (Stiller, spelare och klubbchef i LSK) spelarna om situationen.

Vad har ni för resurser att röra er med när det gäller tränare?

– Det är en tuff utmaning. I de förhandlingar som vi just nu håller på att slutföra så försäkrar oss om stöd för att klara detta innan vi ingår i avtal.

Varför har det inte lyckats sportsligt?

– I min värld har det varit stolpe ut istället för stolpe in. Det är inte hela förklaringen, men man kan inte påstå att vi haft någon tur. Skadorna har ju varit ett problem

Ni kommer att presentera ny tränare på måndag? Har ni ett namn klart redan nu?

ANNONS

– I vår värld är det klart. Vi har skakat hand. Men vi ska genom alla detaljer och få det underskrivet och det kommer att ske under helgen. Det är en teknisk fråga som vi ser det.

Vad skulle det innebära för klubben om ni åker ur superettan?

– Det är ingen tvekan om att A-laget är det som syns utåt och skapar den speciella atmosfären runt Ljungskile. Det är klart att det är skillnad ekonomiskt. Är man en av 32 klubbarelitlag är man garanterad ett antal miljoner. Men det finns en tradition i Ljungskile att komma tillbaka. Det finns kunskap och medvetenhet hur man ska bedriva för att se på det här med elitfotboll. Men vi kommer inte åka ur. Vi ska fixa det här.

ANNONS