Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Wilma Hallberg med Lady. Bild: Privat

Hoppfull Uddevallaryttare inför anrika tävlingen

När det endast återstod en sista chans att kvala in till den anrika hästtävlingen tog Uddevallaryttaren Wilma Hallberg vara på den. En vinst som innebar en startplats till Falsterbo Ponny Grandprix.
– Det är en tävling där alla de bästa ryttarna är. Det är en tävling där alla vill tävla, säger 15-åringen.

Vägen till till den åtråvärda startplatsen var inte spikrak för Wilma Hallberg och hennes sju år unga ponny Lady.

På grund av den hästens unga ålder var fokuset inledningsvis därför att inte stressa fram en kvalplats till den stora tävlingen. Med goda resultat under säsongen spetsades fokuset. Målsättningen blev tydligare, de ville kvala in till tävlingen.

Slagen med tiondelar

Wilma Hallberg var flera gånger snubblande nära. Tio möjligheter gavs där endast vinnaren av varje tävling fick startplatsen. Vid ett tillfälle tog hon en tredjeplats och i en av de avslutande tävlingarna i Vetlanda slutade hon tvåa.

– När jag blev tvåa blev jag slagen med några tiondelar, det var surt, säger Hallberg.

Slutet gott allting gott. I den avslutande tävlingen i Båstad tog hon första platsen och den åtråvärda startplatsen. Det innebar att Wilma Hallberg lyckades kvalificera sig till Falsterbo Ponny Grandprix tillsammans med sin häst Lady.

Hoppas på pallplats

Tävlingen genomförs under Falsterbo horse show som pågår mellan den 6-14 juli. Hallberg visar inga tveksamheter kring målsättningen och har redan siktet inställt på toppen.

– Det är kul att vara där, men det är självklart att jag vill vinna. Jag hoppas i alla fall på topp tre, säger hon.