Brwa Nouri. Arkivbild
Brwa Nouri. Arkivbild

Hotfull allsvensk spelare fick lämna flyg

Östersunds FK:s lagkapten Brwa Nouri har kastats av från ett flyg på Bromma flygplats, skriver Expressen. Nu ber han om ursäkt.

ANNONS
|

Brwa Nouri ska ha betett sig hotfullt och inte följt säkerhetsrutinerna.

- När han blir tillsagd snäser han och blir hotfull. Besättningen väljer att gå tillbaka med planet, säger Emma Sandsjö, kommunikationschef på flygbolaget Bra, till tidningen.

Fotbollsspelaren vägrade att visa för kabinpersonalen att han verkligen hade slagit på flygplansläget på sin mobiltelefon.

I en intervju med osdsport.se ger Nouri sin version av händelsen och kallar beslutet att kasta av honom för "orimligt".

ANNONS

- Hon sa att hon ville se telefonen så verkligen flygplansläget var på. Jag sa att jag redan ärligt berättat att flygplansläget var på. Då gick hon, säger han till sajten.

En stund senare kommer flygvärdinnan tillbaka i sällskap med flygplanets kapten.

- De bad mig att lämna planet och jag skulle inte få åka med. Det kändes orimligt. Men jag hade ju givetvis gjort fel. Jag skulle ha visat flygplansläget om jag hade förstått konsekvenserna, säger han till osdsport.se.

Klubbens ordförande Daniel Kindberg säger till Expressen att han fördömer händelsen.

- Det låter så jävla korkat. Vi är inte nybörjare på att flyga om man säger så, säger han och är tydlig med att han kommer ha ett enskilt möte med spelaren:

ANNONS

- Vi sopar aldrig saker under mattan.

Ytterligare en person gick av planet när spelaren avvisades, vem det var känner inte Emma Sandsjö till.

TT: Har ni anmält spelaren?

- Nej, det har vi inte gjort. Vi hade en bra dialog med resenären direkt efter att han klev av flygplanet och vi bedömer att händelsen är utagerad, säger Sandsjö.

TT
ANNONS