Zlatan Ibrahimovic är nominerad till Fifas Puskas Award, som delas ut varje år för årets snyggaste mål. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic är nominerad till Fifas Puskas Award, som delas ut varje år för årets snyggaste mål. Arkivbild. Bild: Ringo H.W. Chiu/AP/TT

Ibrahimovic kan prisas för drömmål

ANNONS

Zlatan Ibrahimovic kan få pris av Internationella fotbollsförbundet (Fifa) för sitt drömmål mot Toronto i september i fjol. Den 37-årige svensken är en av tio nominerade till Fifas Puskas Award, som delas ut till årets snyggaste mål (från juli 2018 till juli 2019).

Målet var LA Galaxy-anfallarens 500:e i karriären och det var en pärla, minst sagt. Ibrahimovic fick en lång passning från lagkamraten Jonathan dos Santos och lyckades felvänd hoppklacka bollen i nät mer eller mindre bakom egen rygg.

– Instinkt. Det är en sådan sak du inte kan planera, det är omöjligt. Jag försökte bara få bollen på mål. Och så är jag glad för Torontofansen att de fick se ett sådant mål som de inte sett förut även om det är ett bra lag, sade Ibrahimovic själv om målet i en intervju som filmats av hans klubb och lagts ut på Twitter.

ANNONS

Barcelonas Lionel Messi, Sampdorias Fabio Quagliarella, Kameruns Ajara Nchout och Amy Rodriguez, Utah Royals, är några av de andra nominerade.

ANNONS