IFK Göteborg sparkar Pontus Farnerud

IFK Göteborg har valt att sparka sportchef Pontus Farnerud, det skriver klubben på sin hemsida.
– Det handlar om att få fram maximalt av de personer och kompetenser vi har hos oss – så att IFK Göteborg når ännu fler framgångar, säger klubbdirektör Håkan Mild.

ANNONS
|

Den allsvenskan premiären är bara en månad bort när en kraftig nyhetsbomb briserar i Göteborg. IFK Göteborg meddelar på sin hemsida att man har valt att gå skilda vägar med sportchef Pontus Farnerud.

– Pontus har gjort ett stort jobb för Blåvitt under de här utmanande åren. Han har arbetat väldigt hårt för IFK Göteborgs bästa. Det tackar vi honom för och samtidigt önskar vi honom lycka till framåt, säger klubbdirektör Håkan Mild.

Blåvitt berättar att man ser över organisationen. Delvis kommer vissa ansvarsområden som har skötts av sportchefen fördelas inom den befintliga organisationen.

– Det handlar om att få fram maximalt av de personer och kompetenser vi har hos oss – så att IFK Göteborg når ännu fler framgångar. Fokus är på att skapa de bästa förutsättningarna för att lyckas. Nu ser vi över organisation i detalj och vi arbetar hela tiden med att stärka upp den för framtiden, säger Håkan Mild.

ANNONS

Farneruds kaxiga utspel: Näst bästa truppen

IFK Göteborg hade det som bekant tungt under förra säsongen, främst under den första halvan, men lyckades till slut växla upp och tämligen bekvämt säkra kontraktet. Samtidigt som man kunde koras till bäst i stan då man gick om Häcken.

Inför den kommande säsongen har sportchef Pontus Farnerud byggt en trupp som han tror på – minst sagt. För i en uppmärksammad intervju med Fotbollskanalen för några veckor sedan slog han fast att IFK Göteborgs trupp är allsvenskans näst bästa.

– Malmö har den bästa truppen i allsvenskan, sedan ser jag ingen annan trupp som är bättre än Blåvitts, sa han då.

Bland värvningarna inför säsongen finns bland annat hemvändaren Emil Salomonsson, estniske landslagsanfallaren Erik Sorga, nederländske målvakten Warner Hahn och Halmstad BK:s succémittfältare Amir Al-Ammari.

GP har sökt ordförande Richard Berkling, klubbdirektör Håkan Mild, tränare Mikael Stahre och sportchef Pontus Farnerud utan framgång.

ANNONS