Nu står det klart att IFK Uddevalla får chansen att försvara sin titel.
Nu står det klart att IFK Uddevalla får chansen att försvara sin titel. Bild: Adam Jönsson

IFK klart för slutspel – ÖSK:s överklagan avslås

Slutspel eller inte? Frågan har nu fått sitt svar. Vid lunchtid kom beskedet att Örebros överklagan avslås och därmed står det klart att IFK får den sista slutspelsplatsen.

ANNONS
|

Under söndagen förlorade IFK Uddevalla futsal mot Hammarby. Men trots poängtappet var det framför allt frågan om det skulle bli slutspel eller ej som svävade i luften.

Svenska fotbollförbundet har nämligen hanterat ett överklagande från Örebro SK.

Bakgrunden till överklagandet är att ÖSK blivit fråntagna tre poäng för att de använt sig av en otillåten spelare i derbyt mot Örebro FC.

ÖSK har därefter överklagat till överklagandenämnden, som inte tagit upp ärendet. Därefter har man vänt sig till Riksidrottsnämnden.

Men nu skriver IFK på sin Facebook-sida att överklagan som ÖSK skickat in har blivit avslagen. Därmed kan ÖSK inte gå om i tabellen och då får IFK Uddevalla slutspelsplatsen.

ANNONS

Lagen som kommer att spela kvartsfinaler är Hammarby, IFK Göteborg, Strängnäs, Skoftebyn, Eskilstuna, Örebro FC, Borås och IFK Uddevalla.

IFK spelar sin sista match i SFL, som nu blir helt betydelselös för om laget ska nå slutspel eller inte, borta på söndag mot Torslanda.

ANNONS