IFK Norrköping är ute ur cupen redan i gruppspelet. Arkivbild.

IFK Norrköping och Malmö ute ur cupen

Både IFK Norrköping och Malmö är ute ur Svenska cupen. IFK Norrköping behövde vinna mot AFC Eskilstuna men fick bara 1–1. Malmö å sin sida vann visserligen enkelt med 2–0 mot Falkenberg men slutade trots det tvåa efter gruppvinnaren Öster.

|

Östersund åkte ur Svenska cupen redan förra veckan. Den här helgen fick dessutom fjolårets allsvenska topplag IFK Norrköping och Malmö se drömmarna om ett cupguld gå upp i rök. Även AIK var illa ute – men ett sent Henok Goitom-mål säkrade gruppsegern.

Inför den tredje och sista omgången hade IFK Norrköping lika många poäng som gruppettan AFC, men sämre målskillnad. Därför krävdes seger på hemmaplan. Men det började inte bra – i slutet av den första halvleken gjorde AFC:s Samuel Nnamani 1–0 till gästerna.

"En besvikelse"

Jordan Larsson kvitterade i den 72:e minuten men något ledningsmål kom aldrig. IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson menar att framför allt den första halvleken var svag från lagets sida.

- Det är en besvikelse att vi inte lyckades gå vidare. I första halvlek ställer vi inte upp i duellspelet som vi hade behövt göra, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson.

IFK Norrköping fick dessutom både Sead Haksabanovic och Simon Skrabb skadade.

Malmö vann – ute ändå

Malmö hade å sin sida ett tufft läge efter förlusten mot Öster senast och låg tvåa i sin grupp. Malmö hade inga problem med att besegra Falkenberg på hemmaplan. Men inte heller Öster, som ställdes mot Degerfors, hade några problem att vinna sin match. Det innebär att Öster vinner gruppen medan Malmö slutar tvåa.

- Det är riktigt surt så klart. Vi ville vinna cupen så det var en stor besvikelse när vi förra veckan gav bort initiativet till Öster, säger Malmös Marcus Antonsson till C More efter matchen.

Bättre gick det däremot för AIK, som till slut fick hål på Örgryteförsvaret i en stundtals grinig match. I den 85:e minuten blev inbytte Henok Goitom matchhjälte för AIK då han i efterspelet av en fast situation nickade in 1–0 vilket innebar att AIK vann sin grupp före Jönköpings Södra.

Vidare är även Häcken, som med tre segrar tog hem sin grupp på nio poäng.