Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Norrköping väntar Rössö i ett eventuellt kval till Elitettan. Då måste startspelare som Jennifer Davidsson och Stella Ullberg leverera om Uddevallalaget ska lyckas ta klivet upp till svensk elitfotboll. Bild: Håkan Fredriksson

IFK Norrköping väntar Rössö i eventuellt kval till Elitettan

IFK Norrköping.
Det blir Rössös motståndare i ett eventuellt kval till Elitettan.
– Det finns inga fördelar för oss att sväva iväg, säger tränaren Magnus Carlund.

Rössös uttalade mål med 2020 är att gå upp i Elitettan.

Men då måste tabelltvåan vinna över serieledande Torsby på söndag – i den sista omgången – och samtidigt hålla Qviding och Lödöse Nygård bakom sig.

Det skulle betyda att Rössö vinner division 1 norra Götaland och att de får kvala till Sveriges näst högsta serie.

Där väntar i sådana fall vinnaren av division 1 södra Svealand: IFK Norrköping. Laget från Östergötland har hittills tagit 28 av maximala 30 poäng.

– Av många olika skäl vill vi inte gå händelserna i förväg. Vi tar en match i taget. Både spelare och ledare måste rikta all fokus mot avslutningsmatchen mot Torsby. Det finns inga fördelar för oss att sväva iväg, säger Rössö-tränaren Magnus Carlund.

Börjar på Rimnersvallen

Ett eventuellt kval spelas över två matcher där Rössö är lottade att börja på hemmaplan under helgen 10–11 oktober. Returen kommer att spelas helgen därefter.

– Jag ska ärligt säga att jag inte visste vilket lag vi kan få möta. Den informationen som jag behöver få om laget vi eventuellt får möta kan jag ta reda på dagen efter matchen mot Torsby. Nu för tiden kan man ladda hem matcherna och se dem digitalt. Det gör att vi inte har behövt åka och scouta några kvalmotståndare på förhand, säger Magnus Carlund.

Fast fortfarande återstår ett stort hinder innan ett möjligt kval.

– Vi kommer inte ta med några guldhattar till Torsby. Vårt mål är inte att vinna serien utan att gå upp i Elitettan. Därför kommer vi inte att fira en eventuell serieseger.

Här kan du se den aktuella tabellen i division 1 norra Götaland.