Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Egzon Binaku i Malmö-tröjan. Den här säsongen kommer han att spela för IFK Norrköping. Arkivbild.

IFK Norrköping värvar från allsvensk rival

IFK Norrköping har gjort klart med ett nyförvärv med bara dagar kvar till den allsvenska premiären. Klubben förstärker med Malmö FF:s kantspelare Egzon Binaku.

Den Åmål-födde 23-åringen spelade tre säsonger i Häcken innan han värvades till Malmö FF inför den förra säsongen. Binaku hade svårt att ta en plats i laget och det blev bara spel i 18 matcher. Trots detta tog han en plats i Albaniens landslag där han spelade fem landskamper i fjol.

- Vi har följt Egzon under en längre tid och när vi förstod att han var tillgänglig så gick vi verkligen hårt för att få honom att representera IFK Norrköping. Som jag sagt tidigare så är det viktigt att vi tar ansvar för resultaten både på kort och lång sikt och vi tycker att Egzon som spelartyp passar väl in i IFK för framtiden, säger manager Jens Gustafsson till IFK Norrköpings hemsida.

Binaku är det senaste nyförvärvet inför säsongen för IFK Norrköping som bland annat värvat den danske mittbacken Rasmus Lauritsen och även tagit hem Christoffer Nyman från tyska Eintracht Frankfurt samt lånat in Saed Haksabanovic från West Ham i Premier League.

IFK Norrköping möter Helsingborg borta i den allsvenska premiären på söndag.