Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Uddevalla kan få ännu ett storevenemang i futsal i höst Bild: Håkan Fredriksson

IFK Uddevalla erbjuds ännu ett toppevenemang i Champions League

I oktober ska IFK Uddevalla futsal arrangera gruppspel i Champions League, men redan innan det är avgjort har klubben nu fått en förfrågan att arrangera nästa steg i tävlingen, den så kallade Elite round med de 24 av de bästa klubblagen i Europa.

– Det är ju inget vi ens kunna drömma om, men nu har det via Svenska fotbollförbundet (Svff) kommit en förfrågan från det europeiska förbundet, Uefa om vi kan tänka oss att ta ännu ett evenemang, säger Uddevallaklubbens futsalansvarige, Tommy Rasimus.

Uddevallaklubben har vid två tidigare tillfällen 2017 och 2018 arrangerat kvalomgångar till mästarturneringen och det har varit så lyckat att Uefa nu bjuder in IFK att söka en av de fyra fyralagsgrupper som 19-24 november ska göra upp om fyra platserna i turneringens finalspel i april.

– Vi vet ju att Uefas delegater varit oerhört nöjda med våra arrangemang, miljön, boendet, staden och publiken. Så att vi fick ett gruppspel i main round i oktober var en ära och ännu ett kvitto på att vi gör rätt, men att erbjudas Elite round är ju fantastiskt och oerhört smickrande. Det innebär ju också att vi får några av världens bästa futsallag på besök, säger han.

Nu måste klubben fatta ett beslut och senast 13 oktober meddela sitt beslut och ansökningshandlingarna till Uefa som sedan ska presentera spelorterna i samband med lottningen till Uefa Champions League Elite round i schweiziska Nyon 18 oktober.

Då kan Agnebergshallen i Uddevalla vara en av spelplatserna.

– Vi får sätta oss med detta omgående. Om jag får bestämma så är det självklart ja, klarar vi ett main round så ska vi vill kunna klara ett elite round. Men det här är ju ett beslut som klubben måste överväga och fatta i god ordning, säger Tommy Rasimus.