Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

IFK Uddevalla ett steg närmare ettan

IFK Uddevalla har fått en riktigt bra start på kvalet till division 1. Efter seger hemma mot Halmia med 1–0 (1–0) blir det fortsättning mot Rosengård borta om två veckor. – Vi har avgörandet i egna händer, säger målskytten Mido.

Kvalet till division 1 avgörs i två trelagsgrupper där gruppsegraren går vidare till ett avgörande mot elvan i division 1 södra om en plats i nästa års etta. IFK Uddevalla, Halmia och Rosengård slåss om segern i gruppen och IFK Uddevalla fick en kanonstart på kvalet den här kylslagna eftermiddagen på Kamratgården.

1–0 efter mål av Mido efter en halvtimme och dessutom seger i den efterföljande straffläggningen se separat artikel).

– Jag är nöjd med killarna i dag, säger tränaren Lennart "Kral" Andersson efter matchen.

Han fick annars möblera om rejält i laget på grund av två skador som kom nära inpå matchstart. Mittfältaren Ahmed Abdultaofik var inte återställd efter ett motlägg på träningen i veckan och kunde inte spela. Inte heller ytterbacken Andreas Johansson kunde spela. Han testade före match men det höll inte. Skadan han ådrog sig på fredagsträningen smärtade för mycket.

– Då fick Henrik Palmersjö spela ytterback och han gjorde det riktigt bra där, tycker Lennart som också berömer Patrik Adamzcyk för hans insats på mittfältet där han kämpade och slet och vann mycket boll.

De yttre förutsättningarna med regn och blåst var långt i från perfekta och medvind i första halvlek gjorde att IFK Uddevalla hade bollen mest. Halmia spelade småplottrigt och hade svårt att etablera nån större press mot hemmamålet.

IFK:s ledningsmål kom efter en halvtimmes spel när Robin Jansson hann upp en boll som alla trodde skulle gå över linjen. Jansson slog en erfekt boll i djupet mot Mido som fick ett försprång på Halmias försvar som stannade upp för en sekund när man trodde bollen var ute. Mido slog enkelt in bollen.

I den andra halvleken hade Halmia bollen mest och hade som närmast en boll i ribban. Men gästernas tryck skapade kontringslägen på slutet och både Mido, Ibrahim Tahini och Jacson hade lägen att öka på ledningen.

– Det var en tuff match för oss. Halmias spel skapade en hel del kontringslägen med det var trötta ben på slutet, säger Mido.

Både han och Lennart Andersson ser nu fram emot matchen mot Rosengård om två veckor.

– Nu har vi avgörandet i egna händer, det ska bara li kul, tycker Mido.

Lennart Andersson ska nu fundera ut ett träningsupplägg under de två veckor som är fram till nästa match.

– Det blir en lite annorlunda situation för vår del. Frågan är hur man ska lägga upp träningen, jag får fundera på det. Det kan bli en lång höstsäsong, men jag tycker vi har en bra och bred trupp så det ska inte vara några problem.