Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

IFK Uddevalla spetsar truppen – ny landslagsspelare klar

IFK Uddevalla spetsar truppen med ännu en landslagsspelare.
– Han var enastående i sin senaste landskamp, säger Tommy Rasimus.

Marcus Gerds ryggskada är ett stort frågetecken för IFK Uddevalla. Varken klubben eller målvakten själv vet när han kommer att komma tillbaka.

Därför har de regerande SM-vinnarna värvat tungt. Det i form av landslagsmålvakten Robin Armandt som förra säsongen spelade för Malmö City.

– Det känns fantastiskt att han är klar för oss. Robin (Armandt) var enastående i sin senaste landskamp när Sverige slog Nederländerna. Insatsen var ruskigt imponerande, säger Tommy Rasimus, futsalansvarig i IFK Uddevalla.

"Väldigt smickrande"

Robin Armandt har gjort 38 landskamper för Sverige och bor i Malmö där han är uppväxt. Sedan barnsben är han kompis med IFK Uddevalla-spelaren Kristian Legiec.

– Det var väldigt smickrande när Sveriges bästa lag ringde och berättade att de ville ha mig. När jag berättade för min tränare i Köpenhamn futsal så skrattade han och förstod. Han hade gjort samma sak och skrivit på för Uddevalla.

Speciell födelesdag

Att övergången blev officiell just den 5 november är lite speciellt. Datumet är nämligen 32-åringens födelesdag.

– Jag får se det som en födelsedagspresent. Det var längesedan jag önskade mig paket, men att bli klar för IFK Uddevalla känns minst lika bra, säger Robin Armandt.

Målvakten ska vara spelklar till nästa match mot Örebro SK.