Jubel. Imer Beqiri (22) firar att han precis gjort 2–0 för sitt IFK Uddevalla.

IFK Uddevalla tog årets första trea

Två lag utan poäng och seger möttes under lördagen. Efter matchen hade IFK Uddevalla tagit sina tre första poäng.

|

Det var en varm, solig och stundtals blåsig våreftermiddag som fick bli skådeplatsen när IFK Uddevalla, poänglös nästjumbo, och Kortedala, lika poänglös jumbo, vandrade in på ett rätt glestbefolkat Kamratgården.

De 102 betalande åskådarna hade nätt och jämnt satt sig när det blev knäpptyst på läktarna. Kortedalas snabbe anfallare Jihad Nashabat hade ramlat i ett friläge och ropade på frispark och utvisning för den försvarande hemmaspelaren. Men domaren Kastriot Gerxhaliu valde att fria och det blev egentligen Kortedalas farligaste chans i den första halvleken.

För det var ett heltaggat IFK Uddevalla de mötte. Det var flera farligheter under de första tio minuterarna som kunde, och borde, ha förvaltats till mål.

Men skotten gick utanför eller över fram till dess att Arlind Beqiri fick in ett fint inlägg nästan nere vid hörnflaggan. Bollen gick mot de blåvita i straffområdet men ingen kunde komma till innan Mido Al-Mouti fick en fot på bollen vid den bortre stolpen och det stod 1–0. Midos mål blev den första halvlekens enda.

– Vi hade så mycket chanser matchen igenom att göra fler mål än de vi gjorde, säger IFKs tränare Lennart Andersson.

I den andra halvleken fortsatte IFK med sitt fina spel, de rullade boll lugnt och stressade inte upp sig när Kortedalaspelarna pressade.

När de väl tappade bollen så var det snabbt organiserat i försvaret och Kortedalas rätt primitiva anfallsförsök rensades undan.

2–0 målet kom också väldigt logiskt. Efter tre raka hemmahörnor var Imer Beqiri sist på bollen och kunde likt Mido stöta in den i mål.

Kortedalas spelare blev grinigare och grinigare ju längre matchen led och när dessutom de flesta 50/50 situationerna gick emot laget blev det många efterslängar och högljudda diskussioner med samtliga ur domartrion.

– Att det skulle bli grinigt visste vi, så vi hade pratat om att inte brusa upp utan låta spelet svara för sig, säger Lennart Andersson.

Med matchens sista spark kunde Mido göra sitt andra och IFKs tredje mål för dagen då han slog in en målvaktsretur.

– En riktig lagseger var det i dag, Oerhört skönt att kunna knipa tre poäng, avslutar Andersson.

IFK Uddevalla–Kortedala 3–0 (1–0)

Målen, 1–0 Mido (23), 2–0 Imer Beqiri (47), 3–0 Mido (90+2)

Varningar: IFK, Jonas Andersson

Kortedala, Ihab Yasin, Sebastian Bråten, Tom Berndtson

IFKs startelva: Simon Forslund - Andreas Johansson, Patrik Adamzcyk, Robin Jansson, Kristofer Larsson - Sebastian Jaconelli (86), Henrik Palmersjö, Jonas Andersson (88), Arlind Beqiri (78) - Imer Beqiri, Mido

Avbytare: Jonathan Erlandsson, Linus Skarin, Johan Ewerlöf (88), Marcus Larsén, Samir Fehric (78), Joakim Berggren (86), Ibrahim Tahini