Fredrik Söderqvist gjorde ett av målen när IFK Uddevalla vände och vann borta mot Örebro i premiären av SFL. Bild: Håkan Fredriksson

IFK Uddevalla vann premiären – avgjorde i sista sekunden

IFK Uddevalla gick mot ett tungt nederlag. Då repade spelarna mod och vände underläge till seger i SFL-premiären borta mot Örebro. Segersiffrorna skrevs till 3–2 efter att Donat Gashi avgjort i slutsekunden.

|

IFK Uddevalla hade haft sämsta tänkbara uppladdning inför premiären i Svenska futsalligan borta mot Örebro på lördagseftermiddagen.

Bara dagar efter huvudrundan i Champions League meddelade den assisterande tränaren Patrik Persson att han skulle lämna klubben.

Och sedan blev det ännu värre.

Under torsdagen kom chockbeskedet att även huvudtränaren Andres Moncada valt att lämna sitt uppdrag. Och bara timmar innan lördagens match mot Örebro stod det också klart att klubbens futsalansvarige, Tommy Rasimus, även han lämnar IFK Uddevalla.

På planen i Gamla Idrottshuset i Örebro då?

Jo, där fick gästerna till slut jubla efter de senaste dagarnas turbulens.

Hemmalaget tog visserligen ledningen genom Denis Gerzic i den första halvleken innan Ilhan Pepeljak utökade till 2–0 en bit in i den andra halvleken.

Men då kom vändningen.

Fredrik Söderqvist reducerade på straff dryga halvminuten efter hemmalagets 2–0. Och med knappt fyra minuter kvar kom också 2–2 genom Younes Raisi.

Allting pekade där och då mot ett oavgjort resultat.

Men i matchens absoluta slutskede avgjorde IFK genom Donat Gashi som satte 3–2 till gästerna.

Gashi, som varnats tidigare under matchen, fick i samband med målet också rött kort.

Fast oavsett såg IFK-spelaren alltså till att skjuta premiärsegern till Uddevalla.