Assad Al Hamlawi om nya livet i Uddevalla: ”Det älskar jag”

Assad Al Hamlawi har varit en stor succé i Oddevold. Nu öppnar den nya publikfavoriten dörren till sin lägenhet – häng med in.
Skyttekungen berättar bland annat om nya livet i Uddevalla, det bästa med staden och hans viktigaste ägodel i hemmet.

ANNONS
|

60.

Så många trappsteg är det upp till Assad Al Hamlawis lägenhet i centrala Uddevalla.

– Det är ett träningspass varje gång jag går upp till lägenheten. Men jag trivs väldigt bra här. Det är en bra, skön och mysig lägenhet. Jag har inget att klaga över, säger Assad Al Hamlawi.

Det är här, i en etta, som han har bott sedan i våras när han skrev på för Oddevold. Han beskriver bostaden som ”inget märkvärdigt”.

– Jag har min stora säng. Mitt tv-spel. Det är hemma. Det räcker för mig.

Artikeln är ett utdrag ur det senaste avsnittet av Oddepodden som du kan lyssna på i sin helhet i spelaren nedan:

ANNONS

”Jag älskar det”

När han får frågan om vad som är hans viktigaste ägodel kommer svaret blixtsnabbt.

– Det är sängen, såklart. Sova, sova och sova. Jag älskar det. Om man räknar bort sängen är det mitt Playstation, säger han och ler.

– Genom mitt Playstation kan jag spela spel, kolla film, lyssna på musik och prata med mina vänner. Den har allt jag behöver.

Assad Al Hamlawi har gjort fem mål för Oddevold och skuggar fyra spelare i superettans skytteliga som gjort sex mål.
Assad Al Hamlawi har gjort fem mål för Oddevold och skuggar fyra spelare i superettans skytteliga som gjort sex mål. Bild: Joel Drottz

Flera intressen

Han lutar sig tillbaka i sin ljusgråa soffa och berättar att han trivs i sin nya hemstad. Han gillar att Uddevalla är en ganska lugn stad och att det finns flera spelare i laget – som precis som honom – har flyttat hit för att spela med Oddevold.

– Vi spelare utifrån har alltid kontakt på ett eller annat sätt oavsett om det är på eller utanför fotbollsplanen. Ibland åker vi och käkar någonstans eller går på bio. Men vi kan också gå till gymmet ihop eller bada. Är det dåligt väder stannar vi inne och spelar datorspel tillsammans.

”Gillar volter”

Assad Al Hamlawi är en aktiv person. Förutom att spela fotboll i Oddevold har han en rad intressen.

– Jag gillar att göra olika aktiviteter. Olika sporter tycker jag är jättekul. Jag hade kunnat dö för att köra gokart eller spela padel och jag älskar att bowla. Jag är väldigt simpel. Sedan har jag alltid haft intresse för parkour: att göra volter och sånt. Sedan gillar jag att spela tv-spel. Jag spelar nog Call of duty lite för mycket nästan.

ANNONS

Vad är det bästa med Uddevalla?

– Det bästa med Uddevalla är Oddevolds fans. Det som har fastnat hos mig är fansen när de sjunger och trycker på under matcherna. Det älskar jag.

Vad gillar du med Oddevolds supportrar?

– Oavsett om de är många eller lite färre, som vid bortamatcher, så är de alltid där och sjunger. De håller det vid liv. Det ger en energi oavsett om det är en person eller 2000 personer. Det är något jag är väldigt tacksam över. Man ska inte lämna dem på kanten.

Artikeln är ett utdrag ur det senaste avsnittet av Oddepodden som du kan lyssna på i sin helhet i spelaren nedan:

ANNONS