Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alexander Köll flögs iväg med helikopter.

Inga större frakturer i störtloppskraschen

Alexander Köll kraschade otäckt i störtloppet i Kitzbühel och fick föras till sjukhus med helikopter. Ett första besked från sjukhuset säger att Köll klarat sig undan större frakturer.

Köll kraschade i den klassiska störtloppstävlingen Hahnenkammrennen i Kitzbühel. Tävlingen stoppades tillfälligt efter att Köll tappat kontrollen i slutet av loppet och kraschade ner i den isiga backen. Köll fick snabbt hjälp av funktionärer. Svensken verkade enligt tv-bilderna vara vid medvetande när han fördes bort med helikopter.

"Aldrig hälsosamt"

Alpina chefen Tommy Eliasson Winter är på plats i Kitzbühel, men befann sig en bit bort.

- Det är aldrig hälsosamt att ramla i den hastigheten, i 110-120 kilometer i timmen. Det är som att landa på asfalt. Kraften måste ta vägen någonstans, säger Eliasson Winter.

Alpinchefen är lättad över att Köll inte är allvarligt skadad.

- Han har väldigt ont i höften, men vid den första undersökningen kunde man inte upptäcka några större frakturer, utan det handlar mer om en stor blödning i höften, säger Eliasson Winter.

- Vi är lättade, det är ett ganska glatt besked att det inte är några vitala grejer som skadats. Men han får stanna över natten för observation.

Köll såg före kraschen ut att vara på väg mot sina första världscuppoäng i karriären – i den sista störtloppstävlingen innan truppen till alpina VM i Åre tas ut.

- Det blir häftigt. Det är hemma-VM. Speciellt för alla svenskar som får lov att starta där. Så jag hoppas jag blir uttagen. Och om jag blir uttagen, då blir det ett skidspektakel som aldrig någonsin i Åre, sade Köll till SVT efter torsdagens träningsåk.

Tuff tävling

Störtloppet i pisten Streif i Kitzbühel är en av världscupens tuffaste tävlingar. Redan under träningsåken var det en hel del olyckor, där både norske stjärnan Kjetil Jansrud samt svenske Felix Monzén ådrog sig brutna fingrar.

Fredagens tävling vanns av italienaren Dominik Paris, med 20 hundradelars marginal ner till tvåan Beat Feuz, Schweiz.

Feuz, som leder störtloppscupen, har ännu aldrig vunnit i den beryktade backen, och lyckades inte med detta denna gång heller. För 29-årige Paris var det tredje gången han vann i "Die Streif".

Österrikaren Otmar Striedinger, 37 hundradelar bakom Paris, kom trea.