Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oscar Iglicar hoppas på att Oddevold bryter de negativa trenderna i söndagens mycket viktiga hemmamatch. Bild: Håkan Fredriksson
Oscar Iglicar hoppas på att Oddevold bryter de negativa trenderna i söndagens mycket viktiga hemmamatch. Bild: Håkan Fredriksson

"Ingenting annat är tre poäng som gäller"

Dörren till nästa års söderetta är på väg att stängas. Oddevold har fortfarande chansen att klämma sig i genom en snabbt minskande springa – men då är en hemmaseger mot Assyriska på söndag ett krav.

– Alla matcher den senaste tiden har varit viktiga, men jag kan bara konstatera att söndagsmatchen mot Assyriska är oerhört betydelsefull. Det är ingenting annat är tre poäng som gäller om vi ska vara med i racet. En seger kan bli den energibomb vi behöver, säger tränaren Lennart "Kral" Andersson.

För Oddevold handlar det om att bryta den segerlösa trenden. Det har gått sju matcher och nära två månader sedan vinsten mot Åtvidaberg. Fem av sju har varit förluster och lika besvärande är bristen på gjorda mål.

Statistiken är tydlig och besk läsning för Oddevold. 26 fullträffar på 25 matcher placerar laget i botten av målligan. 13 av 25 matcher har slutat helt mållösa.

– Det är inte acceptabelt och den största anledningen till att vi ligger där vi gör. Gör man inte mål så vinner man inte, säger Oscar Iglicar inför söndagsmatchen.

Oscar Iglicar var lagets första målskytt för säsongen och gjorde redan under försäsongen flera mål från sin dåvarande plats på yttermittfältet, men den mesta delen av säsongen har han varit ytterback.

– Jag spelar där tränaren vill ha mig. Visst är det en omställning och det kan kännas lite frustrerande när målen uteblir eller när vi som i de senaste matcherna inte skapat så många lägen, säger Iglicar.

Den senaste veckan har laget hårdgnuggat anfallsspel med avslut och löpningar.

Det pressade läget påverkar laget.

– Vi snackar mycket om det. Det har varit en tuff period och det påverkar ju självförtroendet. Skador och avstängningar får man väl räkna med, men vi har också haft otur med när allt det där har kommit.

Själv är Iglicar tillbaka i spel efter att missade förra matchen på grund av en blödning i höften, men är nu redo för att göra sitt mot Assyriska.

– Ett duktigt lag, men vårt fokus måste vara på att få vårt spel att fungera. Defensivt har det varit en bra säsong. Ifjol var det tvärtom, svag defensiv och bra offensivt. Det vore kul med ett år när det är bra både bakåt och framåt.

Division 1 södra

IK Oddevold–Assyriska Turbadin IK

Rimnersvallen, söndag kl 17.00

Läget i laget: Axel Pettersson och Semir Aganspahic fortsatt borta på grund av skador. I övrigt är truppen tillgänglig för spel.